Αλεξανδρούπολη | Πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη εν όψει αντιπυρικής περιόδου

Διυπουργική σύσκεψη εν όψει της αντιπυρικής περιόδου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, με τη συμμετοχή των Υπουργών, Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, και Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, καθώς και του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη.
8f1145db-b59d-436f-bd98-3fd73c315c3c

Αλεξανδρούπολη | Πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη εν όψει αντιπυρικής περιόδου

Στόχος σύσκεψης ήταν ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων, στην πρόληψη, διαχείριση, και αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών.

Η καινοτομία που εισάγει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, είναι η ενεργότερη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στο έργο της Πολιτικής Προστασίας. Η επισημοποίηση της συνεργασίας των δύο Υπουργείων – Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και Εθνικής Άμυνας – στον τομέα της διαχείρισης φυσικών καταστροφών, εφαρμόζεται για πρώτη φορά, και αναμένεται να αποτελέσει παράδειγμα και για τις άλλες Περιφέρειες της χώρας.

Αλεξανδρούπολη | Πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη εν όψει αντιπυρικής περιόδου

Ο κ. Τοψίδης, ως ο επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αφού ευχαρίστησε τους Υπουργούς για την πρωτοβουλία, υπογράμμισε ότι η Πολιτική Προστασία αποτελεί τομέα αυξημένης βαρύτητας για τη διοίκησή του, και υπογράμμισε ότι έχει ήδη δεσμευτεί ένα εκατομμύριο ευρώ από το πρόγραμμα INTERREG για τον σκοπό αυτό (της πολιτικής προστασίας) καθώς και ότι θα διατεθούν και επιπλέον πόροι εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ακόμη ότι σε επίπεδο προετοιμασίας έχει ήδη συνεδριάσει το ΣΟΠΠ|ΑΜ-Θ για τον συντονισμό των δράσεων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, και παράλληλα έχουν καταρτιστεί Μητρώα Εθελοντών, Μητρώα Διαθέσιμων Μηχανημάτων Έργου, καθώς και οργανωμένοι κατάλογοι δασεργατών που έχουν καλή γνώση της γεωγραφίας των Δασών. Καταληκτικά, δήλωσε τη διάθεση συνεργασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και των υπηρεσιών της με κάθε εμπλεκόμενο φορέα, τόσο στην πρόληψη όσο και στη διαχείριση των φαινομένων.

Αλεξανδρούπολη | Πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη εν όψει αντιπυρικής περιόδου

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood