Λουκέτο σε τρία πολύ γνωστά καφέ-μπαρ της Αλεξανδρούπολης, έβαλε η Αστυνομία, ενώ επιβλήθηκαν βαριά χρηματικά πρόστιμα στους ιδιοκτήτες τους που φτάνουν ως και τις 10.000 ευρώ, για παραβίαση των μέτρων αποφυγής συνωστισμού και διάδοσης του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν καταγγελίες στην Αστυνομική Διεύθυνση ότι σε κάποια μαγαζιά της πόλης γινόταν χαμός, χωρίς τήρηση των αποστάσεων, με τους πελάτες τον έναν πάνω στον άλλο και χωρίς τις απαραίτητες αποστάσεις στα τραπέζια. Έτσι έγιναν έλεγχοι, και τα τρία συγκεκριμένα καταστήματα που βρίσκονται επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας “σφραγίστηκαν” για δεκαπέντε μέρες, ενώ επιβλήθηκαν και τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται στη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού και τον τρόπο λειτουργίας της εστίασης.
Να επισημάνουμε, ότι στο ένα από τα τρία καταστήματα είχε επιβληθεί πρόστιμο και είχε γίνει σύλληψη του υπευθύνου του κατά τη διάρκεια των απαγορεύσεων λειτουργίας λόγω κορωνοϊού, γιατί  ενώ δούλευε ως delivery και take away, υπήρχαν έξω από αυτό, σε ένα μεγάλο τραπέζι που υπήρχε και δεν φρόντισε να το “σφραγίσει” με κάποιον τρόπο, αρκετοί πελάτες που έπιναν τον καφέ τους ενώ απαγορευόταν.
Τα τρία καταστήματα είναι σήμερα κλειστά, ενώ και κάποια άλλα που βρίσκονται δίπλα και επίσης είχαν αρχίσει κάπου να…ξεφεύγουν στην τήρηση των μέτρων, σήμερα συμμορφώθηκαν και αυτά.

πηγή: evros-news.gr