Αλεξ/πολη | Αντιδράσεις για την εκχώρηση της συντήρησης και λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου

Δ.Α.Σ.: "Το ίδιο θα συμβεί και με την ιδιωτικοποίηση των παιδικών χαρών".
kolymvitirio alexandroupolis

Η παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας των εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, καλεί τον λαό του Δήμου, τα Αθλητικά Σωματεία, τα Σωματεία Εργαζομένων και τους Συλλόγους Γονέων, να διεκδικήσουν από κοινού: “Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες του Δήμου”.

Σε ανακοίνωσή της εν όψει της ανανέωσης της εκχώρησης της συντήρησης και λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, με ποσό ανάθεσης αυξημένο πάνω από 350% σε σχέση με την περσινή εκχώρηση, τονίζει:

“Στις 19/12/2023, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, αποφασίστηκε η εκχώρηση της συντήρησης και λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, με ποσό ανάθεσης αυξημένο πάνω από 350% σε σχέση με την περσινή εκχώρηση.

Η Δημοτική Αρχή προκειμένου να  δικαιολογήσει την απόφασή της, αναφέρει την αδυναμία της υπηρεσίας να ανταπεξέλθει στις ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου σε σχέση με την έλλειψη προσωπικού και την έλλειψη της «εξειδικευμένης γνώσης» που απαιτεί η συγκεκριμένη εργασία.

Η πολιτική της Δημοτικής Αρχής, που συντάσσεται απόλυτα με αυτή των μέχρι τώρα Κυβερνήσεων και της Ε.Ε. και περιλαμβάνει τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, την υποστελέχωση και απαξίωση των υπηρεσιών, με κεντρικό στόχο τη διασφάλιση κερδών για τους λίγους, και φτώχεια για τους πολλούς, είναι αναμενόμενη.

H απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα ολοένα και περισσότερο των υπηρεσιών του Δήμου, που διευρύνεται και υλοποιείται εντονότερα τα τελευταία χρόνια, εντάσσεται στην παραπάνω κατεύθυνση, και η λύση της ιδιωτικοποίησης παρουσιάζεται ως «Μάννα εξ ουρανού», προκειμένου δήθεν να προασπίσει τα δικαιώματα των δημοτών, στην προκειμένη περίπτωση το δικαίωμά στην άθληση.

Το ίδιο θα συμβεί και με την ιδιωτικοποίηση των παιδικών χαρών, αφού οι ελλείψεις στα συνεργεία του Δήμου είναι τρομακτικές. Ήδη μπήκε από φέτος εργολάβος στο πράσινο και προβλέπεται συνέχεια. Το κόστος μετακυλίεται όλο και περισσότερο στις τσέπες μας μέσω της ανταποδοτικότητας, ενώ η ποιότητα παροχής των υπηρεσιών μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, υποταγμένη στους νόμους του κέρδους.

Οι εργαζόμενοι βιώνουμε την εντατικοποίηση της δουλειάς και την εξουθένωση λόγω της έλλειψης προσωπικού και των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.

Από τη μία οι άνεργοι αναγκάζονται να συμβιβάζονται με ολιγόμηνες συμβάσεις εργασίας, και από την άλλη οι υπηρεσίες του Δήμου δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις μεγάλες ανάγκες των δημοτών.

Αυτή η πολιτική θα ενταθεί ακόμα περισσότερο και θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση τη ζωή μας. Γι’ αυτό για μας τους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης, είναι μονόδρομος και διέξοδος η οργανωμένη συλλογική αντίσταση.

Στις 16/11/2023, με αφορμή την ιδιωτικοποίηση της συντήρησης του κολυμβητηρίου, η ΔΑΣ-ΟΤΑ έθεσε το θέμα στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Δυστυχώς το θέμα δεν ήταν σε αυτά που απασχολούν την πλειοψηφία της Διοίκησης. Έτσι απαξιώθηκε η συζήτηση στο Δ.Σ. αλλά και στη Γ.Σ. που ακολούθησε.

Καλούμε τον λαό του Δήμου, τα αθλητικά σωματεία, τα σωματεία εργαζομένων, τους συλλόγους Γονέων, να διεκδικήσουν μαζί μας: ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και ΓΕΝΝΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ώστε να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες του Δήμου”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood