Τους οικισμούς του Αλάν Κογιού-Τέρμα Αδριανουπόλεως και Ηφαίστου, επισκέφθηκαν η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής, επικεφαλής της “Πολη-τικής Ανατροπής”, Ελένη Λαφτσή, και η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Απευθυνόμενη στους κατοίκους του Αλάν Κογιού η κ. Λαφτσή τόνισε ότι δεν τιμά κανέναν η κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο οικισμός, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης τόσων συμπολιτών μας, λίγες μόνο εκατοντάδες μέτρα από το κέντρο της πόλης. Προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό μας ανέφερε χαρακτηριστικά η υποψήφια Δήμαρχος, σημειώνοντας ότι αποτελεί την “μαύρη τρύπα” όλου του Δήμου για την οποία οφείλουμε όλοι να δείξουμε άμεσα το ενδιαφέρον μας. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο θέμα της μετεγκατάστασης του οικισμού, που εκκρεμεί για παρά πολλά χρόνια, κάνοντας λόγο για μεγάλες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής.

bb9987ab img 1898Στην κ. Λαφτσή και την κ. Χατζηγεωργίου, οι κάτοικοι έδειξαν διάφορα σημεία του οικισμού, εκφράζοντας την αγωνία τους να υπάρξουν άμεσες λύσεις. Ενώ παράλληλα δεν έκρυψαν τα αισθήματα ικανοποίησης από την κοινωνική πολιτική που ασκείται σήμερα από την κυβέρνηση. Στη  συνέχεια η κ. Χατζηγεωργίου και η κ. Λαφτσή επισκέφθηκαν τον οικισμό του Ηφαίστου, όπου έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από εκατοντάδες συγκεντρωμένους που ανέμεναν για πολλή ώρα. Η υποψήφια Δήμαρχος μίλησε στους κατοίκους για την ανάγκη της μόρφωσης των παιδιών του οικισμού, που δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, όπως είπε. Την ανάγκη να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής στον οικισμό με καλύτερη καθαριότητα, τη βελτίωση της κατάστασης των δρόμων και του φωτισμού της περιοχής. Η κ. Λαφτσή υπογράμμισε την ανάγκη να αναδειχθεί μια νέα δημοτική αρχή, που να έχει τη θέληση αλλά και την ικανότητα να αντιμετωπίσει τα δύσκολα προβλήματα της πόλης και των οικισμών.

4e3517ac img 1907Τέλος η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, πριν αναχωρήσει, βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο της κ. Λαφτσή και συνομίλησε με υποψηφίους και φίλους της “Πολη-τικής Ανατροπής”.