Μπορεί η είδηση για το “κλείσιμο” της Νυμφαίας να έχει προκαλέσει αναβρασμό στην ελληνική πλευρά των συνόρων, κυρίως λόγω των αρνητικών συνεπειών του στον τουρισμό της Θράκης, ωστόσο έντονη αναταραχή επικρατεί και στις τάξεις του Βουλγάρων που επιθυμούσαν ή είχαν προγραμματίσει ήδη δροσερές εξορμήσεις στις παραλίες του Θρακικού πελάγους.

Η ανακοίνωση για τους περιορισμούς στη Νυμφαία έγινε πρώτο θέμα στη γειτονική χώρα ήδη από τις απογευματινές – βραδινές ώρες της Τρίτης και πολλοί από όσους επέμειναν να μην αναβάλουν το ταξίδι τους, αποφάσισαν να κατευθυνθούν προς τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Ωστόσο, οι περιορισμοί στη διέλευση από τη Νυμφαία δεν άρχισαν να ισχύουν από το πρωί της Τετάρτης, όπως είχε προαναγγελθεί, πράγμα που σημαίνει ότι αδίκως διήνυσαν πολλαπλάσια χιλιόμετρα μέσω του Προμαχώνα.

Χαρακτηριστική είναι η περιπέτεια ενός ταξιδιώτη από τη Φιλιππούπολη, ο οποίος σήμερα ξεκίνησε στις 6 το πρωί για να διανύσει 500 χιλιόμετρα μέσω του Προμαχώνα, και εκεί ενημερώθηκε από τους τελωνειακούς υπαλλήλους ότι η κίνηση διεξαγόταν κανονικά από τη δίοδο της Νυμφαίας. Η ίδια διαδρομή, όπως ανέφερε αγανακτισμένος, μοιραζόμενος την περιπέτειά του με άλλους ομοεθνείς του στα social media, θα ήταν 170 χλμ μέσω της Νυμφαιας. Επιπλέον, στον Προμαχώνα δεν του ζητήθηκαν οι κωδικοί (QR – quick response) που έλαβε κατά τη συμπλήρωση της φόρμας PLF (Passenger Locator Form), η οποία είναι υποχρεωτική για όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα. Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν για να αγανακτήσει, αφού είχε απασχοληθεί για αρκετή ώρα προκειμένου να συμπληρώσει τα δεδομένα 5 ατόμων στη φόρμα PLF.

Σημειώνεται πως, παρόλο που μέχρι αυτήν την ώρα η διέλευση από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας συνεχίζεται κανονικά, κανείς ακόμη δεν μπορεί να πει με ακρίβεια τι μέλλει γενέσθαι, αν και πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή των περιορισμών που έχουν ανακοινωθεί.