«Η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία του iSYRIZA ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί όλα τα εργαλεία για μια αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή «Οικονομία στο Κόκκινο» στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 και στον δημοσιογράφο Στάθη Σχινά.

«Είναι η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε μία προσπάθεια αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας με τα μέλη της πλατφόρμας του iSYRIZA» υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, και πρόσθεσε: «Υποβλήθηκαν από τα μέλη της πλατφόρμας 1.600 ερωτήσεις, 20 από αυτές επιλέχθηκαν με ψηφοφορία και απαντήθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα σε ζωντανή μετάδοση. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πρωτόγνωρη. Μέσα σε λίγες ώρες παρακολούθησαν τη μετάδοση περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι μέσω των socialmedia και της πλατφόρμας iSYRIZA».

«Η χθεσινή πρωτοβουλία είναι μέρος ενός πολιτικού σχεδίου», επεσήμανε ακόμη ο Αλ. Χαρίτσης, σημειώνοντας: «Ήταν ένα εναρκτήριο πολιτικό γεγονός και θα ακολουθήσουν και άλλα. Καθιερώνεται μια άλλη σχέση με την πολιτική και αξιοποιούμε όλα τα δυνατά εργαλεία ώστε οι πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι «η ηλεκτρονική επικοινωνία δεν υποκαθιστά τη η φυσική παρουσία σε πολιτικές διεργασίες, ειδικά όμως οι πολιτικοί φορείς και τα ριζοσπαστικά κινήματα που αναφέρονται στην αριστερά, έχουν την τόλμη να αναζητήσουν τρόπους εναλλακτικής ενεργοποίησης των πολιτών».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε: «Στόχος μας είναι η πλατφόρμα iSYRIZA να αποτελέσει ένα εργαλείο ουσιαστικής διαβούλευσης. Το επόμενο διάστημα τα μέλη θα έχουν δυνατότητα επικοινωνίας με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τους τομεάρχες και τους υπεύθυνους των τμημάτων».

Και συνέχισε: «Επιδιώκουμε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες μέσω της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει στα ΜΜΕ αλλά και νέες καινοτόμες μορφές επικοινωνίας με τον κόσμο. Τα πρώτα μηνύματα είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Είναι μία βαθιά πολιτική διαδικασία. Είναι σημαντικό αυτή η προσπάθεια να αγκαλιαστεί από τα μέλη του κόμματος και τους πολίτες».