Την αντίθεσή του στην παραίτηση του κ. Κοσμά Φιλιππίδη από την προεδρία του συλλόγου εργαζομένων, όπως και σε εκείνη του διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργου Φιλιππίδη ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης κ. Κωνσταντίνα Μελισσάρη, εκφράζει ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων κ. Αλέξανδρος Σπανός.

«Θα χρησιμοποιήσω το ρητό «ενός κακού μύρια έπονται». Δεν είναι καιρός για παραιτήσεις. Πρέπει να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την επίτευξη του στόχου μας που δεν είναι άλλος από τη στελέχωση του Νοσοκομείου με έμψυχο δυναμικό και ιατρονοσηλευτικό εξοπλισμό ώστε να παρέχουμε ακόμα ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας στην τοπική κοινωνία», τονίζει ο κ. Σπανός, και καλώντας όλους να επιδείξουν ψυχραιμία, σύνεση και νηφαλιότητα. σημειώνει: «Στο Νοσοκομείο ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος λοιμώξεων και δυστυχώς είχαμε την περίπτωση ανήλικης η οποία νόσησε με τον ιό της γρίπης. Επιπλέον, επειδή τα παιδιά αυτά προέρχονται από ένα περιβάλλον στο οποίο έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία και έχει αφαιρεθεί η οικογενειακή επιμέλεια, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υφαρπαγής τους από άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Δεν μπορεί μια νοσηλεύτρια να εποπτεύει τα νοσηλευόμενα παιδιά της Κλινικής και ταυτόχρονα τα παιδιά που φιλοξενούνται. Προσανατολίσαμε την Εισαγγελέα σχετικά με το ζήτημα ότι υπάρχουν αρμόδιες κρατικές δομές για τα παιδιά αυτά, στην Καβάλα και στη Δράμα, όμως δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Εμείς δεν βλέπουμε την Εισαγγελέα ως αντίδικο και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι όλα αυτά είναι προϊόν εμμονής ή εμπάθειας, αλλά προϊόν σύγχυσης. Βρέθηκα τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα στα πλαίσια δράσεων της ΠΟΕΔΗΝ. Συναντήθηκα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία είχε ήδη λάβει γνώση από υπόμνημα που στείλαμε τις προηγούμενες μέρες. Το Υπουργείο έχει εκφράσει τη βούληση να ‘’θωρακίσει’’ την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και της μεγάλης αυτής προσπάθειας που γίνεται».

Πάντως, καταλήγοντας, προσθέτει με νόημα: “Έχω την αίσθηση ότι πρόκειται για μια ενορχηστρωμένη επίθεση, υποκινούμενη από κύκλους και πρόσωπα που δεν πηγαίνει το μυαλό σας! Έχοντας εμπιστοσύνη στο ένστικτο και στην κρίση όλων των υγιών δυνάμεων αυτού του τόπου, αισιοδοξώ ότι οσονούπω θα αποκαλυφθούν αυτά τα βρώμικα παιγνίδια, θα λάμψει η αλήθεια, και η τοπική κοινωνία θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους όπως της αξίζει. Αδράνεια, αδιαφορία και “ωχαδελφισμός” από μέρους μας, θα ήταν ότι χειρότερο για όλους μας. Τώρα γράφεται η ιστορία, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδεμία κριτική αναγνωρίζεται“.