Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις ενημέρωσης που οργάνωσε το Επιμελητήριο Έβρου με θέμα τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, γονείς και καθηγητές.

Συγκεκριμένα, οι ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα  «Πανεπιστήμια–ΤΕΙ και η σύνδεση τους με την αγορά εργασίας», πραγματοποιήθηκαν στο Διδυμότειχο, στην Αλεξανδρούπολη και στην Ορεστιάδα, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Γιώργο Ραλλάκη, σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού.

Εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, καθώς και γονείς και καθηγητές, ενημερώθηκαν από τον ειδικό για το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για την επιλογή σχολής και για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν συγκρίσεις τμημάτων, τάσεις της αγοράς εργασίας και προοπτική για εναλλακτικές καριέρες.

Με το πέρας των εκδηλώσεων ακολούθησε ενότητα ερωτήσεων όπου ο εισηγητής απάντησε σε ερωτήσεις.

Η πρόεδρος του τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Έβρου, Κυριακή Λεγγέτση, σημείωσε: «Η δράση αυτή του Επιμελητηρίου Έβρου αποτελεί μια προσπάθεια να βοηθήσει τους νέους και τους γονείς να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας, ώστε συνειδητά να λάβουν αποφάσεις που αφορούν το μέλλον των παιδιών. Έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για υποδομές σχετικά με το μέλλον των παιδιών και τη μείωση της φυγής τους στο εξωτερικό (brain drain), ωστόσο είναι εξίσου σημαντικό παράλληλα με τη δημιουργία υποδομών να στηρίξουμε τους νέους πριν λάβουν τη σημαντική απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον τους στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην περιοχή μας. Το Επιμελητήριο ως φορέας πρέπει να λειτουργεί συμπληρωματικά στο σύστημα παιδείας με ενισχυμένο ρόλο, και σχεδιάζουμε περισσότερες δράσεις για το μέλλον».