Φωτό: Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής, Δημήτρης Πολιτειάδης

Σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής που πραγματοποιήθηκε σήμερα δια τηλεδιασκέψεως, το Σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία (35 ψήφοι υπέρ, 1 κατά), την έγκριση του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσεως 1-1/31-12-2019 του Δήμου.

Όπως αποτυπώνεται στον ισολογισμό, αυτός παρουσιάζει θετικό αποτέλεσμα.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, σε δηλώσεις του έδωσε έμφαση στην άριστη οικονομική κατάσταση του Δήμου Κομοτηνής. “Με συνέπεια απέναντι στους δημότες και χρηστή διαχείριση επιχειρούμε να διατηρήσουμε οικονομική ευρωστία ώστε να καταφέρουμε να ανταποκρινόμαστε στις αυξημένες απαιτήσεις της κρίσιμης περιόδου, αλλά και να μπορούμε να συνεισφέρουμε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό στην απάλυνση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η πλειονότητα των Ελλήνων και κατά συνέπεια και οι δημότες μας”, τόνισε και πρόσθεσε: “Ο Δήμος Κομοτηνής προχωρά βήμα-βήμα στην αποπληρωμή των οφειλών του προς τις τράπεζες, οφειλές που είχαν δημιουργηθεί από χρηματοδοτήσεις που έγιναν το 2009 και μας υποχρέωσαν πρωτίστως να ακολουθήσουμε πολιτικές συνετής διαχείρισης και δευτερευόντως να υπηρετήσουμε αναπτυξιακά οράματα. Με δεδομένο ότι απομένει ένα δανειακό υπόλοιπο ύψους 945.723 ευρώ από τα αρχικά 3.000.000 ευρώ, που λήγει τον Μάρτιο του 2024, οι στρατηγικές μας επιλογές στηρίζονται σε καλά υπολογισμένα έξοδα που θα μας επιτρέπουν να δώσουμε το πολιτικό και οικονομικό «παρών» και να υλοποιήσουμε πολιτικές με αναπτυξιακό χαρακτήρα. Κάθε μέρα αποδεικνύουμε ότι σεβόμαστε στο ακέραιο τα χρήματα των δημοτών μας. Ταυτόχρονα, φροντίζουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές μας, αλλά και να διαχειριζόμαστε ορθά τα περιουσιακά μας στοιχεία”.

Ο…μαέστρος που οικονομικού νοικοκυρέματος του Δήμου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Πολιτειάδης, τόνισε: “Ο Δήμος Κομοτηνής βελτιώνει διαρκώς τα οικονομικά του, αυξάνει την ακίνητη περιουσία του, κατορθώνει να είναι  συνεπής στις υποχρεώσεις του, πληρώνει χωρίς την παραμικρή  καθυστέρηση δάνεια και προμηθευτές, και επιτυγχάνει πολύ καλές εκπτώσεις στους διαγωνισμούς. Και το σπουδαιότερο, καλύπτει τα έξοδά του από τα έσοδά του, δεν παράγει ζημιές από τη λειτουργία του, και δεν επιβαρύνει τους δημότες του. Η δε πιστοληπτική του ικανότητα   διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, αντανακλώντας τη θετική εικόνα των οικονομικών του”.