Ακόμη ένα κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Ροδόπη, ζητά ο Δημήτρης Χαρίτου

Μετά το λουκέτο που μπήκε τον Μάρτιο του 2019 στο κατάστημα Σαπών της Εθνικής Τράπεζας, οι συναλλασσόμενοι όλου του νομού Ροδόπης εξυπηρετούνται από το κατάστημα της Κομοτηνής.
Βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου-Τηλεδιάσκεψη φορέων Ροδόπης.
Μετά το λουκέτο που μπήκε τον Μάρτιο του 2019 στο κατάστημα Σαπών της Εθνικής Τράπεζας, οι συναλλασσόμενοι όλου του νομού Ροδόπης εξυπηρετούνται από το κατάστημα της Κομοτηνής.
Δεδομένου του μεγάλου όγκου των πελατών και των δυσχερειών εξυπηρέτησής τους που ανακύπτουν λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού – χαρακτηριστικές οι “ουρές” όπου και δεν τηρούνται πάντα τα μέτρα προστασίας – ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητά τη λειτουργίας και δεύτερου καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Ροδόπη.
Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει:
“Κύριοι Υπουργοί. Μπαίνοντας στη δεύτερη φάση της πανδημίας και στη σταδιακή άρση των περιορισμών, οι πολίτες απευθύνονται όπως είναι φυσικό και στα τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές τους. Η μεγάλη προσέλευση που παρατηρείται έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ατέλειωτες «ουρές» στις οποίες η τήρηση των μέτρων προστασίας και απόστασης είναι αδύνατη, με συνέπεια όσοι προσέρχονται και ιδίως οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες που αναμένουν τις συντάξεις τους, να καταταλαιπωρούνται και να εκτίθενται σε προφανείς κινδύνους. Η άσχημη αυτή κατάσταση ήταν διογκωμένη και πριν από την πανδημία στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας στην Κομοτηνή, λόγω της απόφασης της Τράπεζας να εξυπηρετεί από αυτό  τους κατοίκους και όλων των άλλων μεγάλων Δήμων της Ροδόπης, δηλαδή τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Την ίδια στιγμή που ταυτόχρονα εξυπηρετεί και πλήθος δημόσιων υπηρεσιών και φορέων που  βρίσκονται στην Κομοτηνή που αποτελεί έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η κατάσταση αυτή επιβαρύνθηκε δυστυχώς από τα πρόσθετα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας και από το γεγονός ότι οι υπάλληλοι της τράπεζας συνεχίζουν να παρέχουν εκ περιτροπής την εργασία τους για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Ενώ σας είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος των πολιτών αδυνατεί να συναλλαχθεί ηλεκτρονικά λόγω της ηλικιακής και πληθυσμιακής σύνθεσης ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να δημιουργούνται ντροπιαστικές εικόνες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του τραπεζικού καταστήματος της ΕΤΕ  και τεράστιο υγειονομικό πρόβλημα για όλους. Οι σχεδιασμοί και οι αποφάσεις που λαμβάνονται οφείλουν να δοκιμάζονται να αξιολογούνται και να κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Να συνυπολογίζουν και απρόβλεπτες καταστάσεις που ενδεχόμενα να προκύπτουν όπως η περίπτωση της  πανδημίας. Αυτό ισχύει και για την απόφαση που έλαβε η ΕΤΕ να κλείσει το υποκατάστημα που υπήρχε στο Δήμο Σαπών και κάλυπτε μια ευρύτερη περιοχή και να  διατηρήσει μόνο το κατάστημα στην Κομοτηνή. Ενώ όφειλε να λάβει υπόψιν όλες τις παραμέτρους που προαναφέρθηκαν και τα προβλήματα που δημιουργούνται ως πιστωτικό ίδρυμα που στους σκοπούς του είναι να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Ως εκ τούτου σας ζητώ να αξιολογήσετε εκ νέου την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί και λόγω της πανδημίας, και να επανεξετάσετε την δυνατότητα λειτουργίας ενός ακόμα υποκαταστήματος της ΕΤΕ στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood