Ακόμη 40 εκατομμύρια € από το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Με αύξηση της διάρκειας αποπληρωμής, από πέντε σε επτά έτη.
ot_agrotiko_lefta_tracter-768x450

Ανακοινώθηκε η απόφαση για τη β΄ τροποποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης ανάμεσα στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Ε.Υ.Δ.|Σ.Σ.|Κ.Α.Π.) και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε. (Ε.Α.Τ. Α.Ε.), η οποία αφορά στο Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (Τα.Μι.Δ.Α.Ε.), μέσω του οποίου παρέχονται μικροδάνεια με επιμερισμό του κινδύνου.

Η συγκεκριμένη τροποποίηση συνίσταται στα εξής:

  • στην αύξηση του προϋπολογισμού του Ταμείου από 21,5 εκατομμύρια € σε 61,5 εκατομμύρια €. Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις αυξανόμενες ανάγκες χρηματοδότησης του αγροδιατροφικού τομέα (ιδιαίτερα μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν αγροτικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις) και την αυξημένη ζήτηση του χρηματοδοτικού εργαλείου του Τα.Μι.Δ.Α.Ε. που είχε σαν αποτέλεσμα την εξάντληση των πόρων του, εξασφαλίστηκαν και διατίθενται 40 επιπλέον εκατομμύρια €.
  • στην αύξηση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων, από πέντε σε επτά έτη, για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα οι οποίες επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα. Η διάταξη έχει εφαρμογή και σε υφιστάμενα δάνεια.
  • στην πρόβλεψη της δυνατότητας εφαρμογής εμβόλιμης περιόδου χάριτος 24 μηνών σε εκταμιευμένα δάνεια για περιπτώσεις τελικών αποδεκτών που αντιμετωπίζουν ανωτέρα βία ή φυσική καταστροφή, και στη διατήρηση της περιόδου χάριτος για τα νέα δάνεια.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood