Μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, το Υπουργείο αύξησε τις πιστώσεις για τη στήριξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ κατά 3,1 εκατομμύρια ευρώ.

8b5dba97 voridis metios fotografia arxeiouΣτο πλαίσιο σχετικής Πρόσκλησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, το Υπουργείο είχε αρχικά εγκρίνει για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ πίστωση 6,2 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο το ποσό αυτό δεν αρκούσε για να καλύψει το σύνολο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους αγρότες της Περιφέρειας.

Αναγνωρίζοντας τον κεντρικό ρόλο του πρωτογενούς τομέα στην οικονομία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και με δεδομένη την ανάγκη στήριξης της μικρής αγροτικής παραγωγής στην περιοχή, ο κ. Μέτιος ζήτησε με επιστολή του προς τον κ. Βορίδη την αύξηση της πίστωσης για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αίτημα που έγινε δεκτό.

Έτσι, 665 μικροί καλλιεργητές με χαμηλά εισοδήματα σε ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα ενισχυθούν οικονομικά προκειμένου να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και να παραμείνουν στον τόπο τους.