Με 347.392,82 ευρώ επιχορηγείται από το Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Μαρώνειας-Σαπών για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών του λόγω της επιβάρυνσης του προϋπολογισμού του από την αύξηση του ενεργειακού κόστους, και αυτήν ακριβώς την εξέλιξη επικαλέστηκε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου και Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού, Ηλίας Εμιρζάς, για να απαντήσει ειρωνικά στην αντιπολίτευση με το εξής σχόλιο: “Μόνο γκρίνια εντεταλμένοι, πολιτικά κακομοίρηδες… νομίζετε ότι επειδή τρέχουμε σαν τους “παλαβούς” και ο χρόνος μας ήταν και είναι πάντα πολύτιμος, για το καλό του τόπου και του δημότη, ότι δε θα βρούμε χρόνο να σας βάλουμε στη θέση σας! Αποφασίσατε ότι ο προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε; Υπάρχει χρόνος και για εσάς τους ξεκούραστους λοιπόν! Τα εξαιρετικά ΝΕΑ για το Δήμο Μαρωνείας Σαπών, εθελουσία κάποιοι τα αγνοούν και τα αποσιωπούν! ΔΗΜΑΡΧΕ και συνεργάτες γερά πάρτε τους τα μυαλά. Επαφή με την ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΕΞΟΥΣΙΑ έχουν μόνο από τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ. Περίπου 350.000 ευρώ για την αυξημένη ενεργειακή κατανάλωση ΑΠΌ ΜΌΝΑ ΤΟΥΣ ΗΡΘΑΝ!”.

Ωστόσο η αλήθεια είναι οτι κατά κάποιο τρόπο αυτό το κονδύλι ήρθε πράγματι “από μόνο του”, υπό την έννοια οτι όλοι οι Δήμοι της χώρας επιχορηγούνται για τον ίδιο λόγο (δείτε εδώ την Απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα).

Π.χ. όσον αφορά την Π.Ε. Ροδόπης, ο Δήμος Κομοτηνής λαμβάνει 452.270,78 ευρώ, ο Δήμος Αρριανών 179.363,31 ευρώ, και ο Δήμος Ιάσμου 151.637,53.

Ο κ. Πέτσας μάλιστα, δήλωσε: “Το είπαμε και το κάναμε. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την αυτοδιοίκηση με όλους τους απαραίτητους πόρους που επιτρέπουν στους Δήμους να αντιμετωπίσουν το αυξημένο ενεργειακό κόστος που προκαλεί η εισαγόμενη ενεργειακή κρίση”.

Τούτου δοθέντος, στον κ. Εμιρζά απάντησε δηκτικά ο Ευάγγελος Βαρνιτσιώτης, ως εξής: “Άκουσον άκουσον, αγαπητοί συνδημότες, κάποιοι λαλίστατοι μας εγκαλούν ως κακομοίρηδες και μας βάζουν στη θέση μας με αφορμή έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για το αυξημένο ενεργειακό κόστος όπου ο Δήμος μας θα λάβει 350.000 ευρώ περίπου, και αυτό παρουσιάζεται ως μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής λόγω της επαφής της με την κεντρική εξουσία που εμείς “βλέπουμε μόνο στις ειδήσεις”, μάλιστα… Η αλήθεια είναι όμως ότι η εν λόγω χρηματοδότηση χορηγείται σε όλους τους Δήμους ανά τη χώρα σε συνάρτηση με τις καταναλώσεις που έχει και όχι με τις επαφές και τις γνωριμίες που έχει πραγματοποιήσει. Το δυσάρεστο όμως για εμάς ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ είναι ότι η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή στη θητεία της μέχρι στιγμής έχει αυξήσει το χρέος της προς την ΔΕΗ σε επικίνδυνα επίπεδα, και αυτό πριν από την αύξηση των τιμών, γεγονός για το οποίο κάποια στιγμή θα πρέπει να το εξηγήσει σε εμάς τους κακομοίρηδες αλλά και τους συνδημότες μας. Για αυτό λοιπόν Πανεπιστήμονες της πολιτικής καλό θα είναι να είστε πιο εγκρατείς και λιγότερο ειρωνικοί στα γραφόμενα σας…”.