Αιχμηρή απάντηση Δημοτικής Αρχής σε “Σπάρτακο” για τον οικισμό Ρομά στο τέρμα Αδριανουπόλεως

"Χαιρόμαστε ιδιαίτερα ως Διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής για το όψιμο ενδιαφέρον της Δημοτικής Παράταξης «Σπάρτακος» για τους κατοίκους του οικισμού της οδού Αδριανουπόλεως στην πόλη μας!".
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΑΛΑΝ ΚΟΓΙΟΥ
Αιχμηρή απάντηση προς την ανάρτηση της παράταξης του “Σπάρτακου” στο facebook, αναφορικά με την αντιμετώπιση και μέριμνα του οικισμού Ρομά στο τέρμα Αδριανουπόλεως, εξέδωσε η δημοτική αρχή του Δήμου Κομοτηνής.
Συγκεκριμένα, απαριθμεί όλες τις σχετικές ενέργειες στις οποίες προβαίνει συστηματικά αλλά και εκτάκτως λόγω κορωνοϊού, για τη στήριξη και την προστασία των κατοίκων του οικισμού και της δημόσιας υγείας:
“Χαιρόμαστε ιδιαίτερα ως Διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής για το όψιμο ενδιαφέρον της Δημοτικής Παράταξης «Σπάρτακος» για τους κατοίκους του οικισμού της οδού Αδριανουπόλεως στην πόλη μας!
Ένα όψιμο και περιστασιακό ενδιαφέρον, που εδράζεται σε εντελώς αβάσιμες, αναληθείς και ανυπόστατες πληροφορίες. Ακριβώς γιατί η παράταξη «Σπάρτακος» δεν νοιάστηκε όλα αυτά τα χρόνια να πληροφορηθεί για τις πολιτικές που εφαρμόζονται από τον Δήμο Κομοτηνής για τη φροντίδα και τη στήριξη αυτής της μερίδας των συμπολιτών μας.
Στην ανακοίνωση του «Σπάρτακου» γίνεται αναφορά για τη μη ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού και στηλιτεύεται η απουσία μέριμνας από την πλευρά του Δήμου. Δεν σκέφτηκαν, όμως, επ’ ουδενί ή – προφανώς δεν ήθελαν να σκεφτούν – ότι η απουσία αυτή κρουσμάτων οφείλεται στη συνεχή φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής!
Ας αναφέρουμε, λοιπόν, τις ενέργειές μας μέσω της βασικής και σπουδαίας δομής μας, του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Κομοτηνής, την οποία ουδέποτε επισκέφθηκαν και στην οποία ουδέποτε απευθύνθηκαν προκειμένου να λάβουν έγκυρη ενημέρωση!
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κομοτηνής παρέχει στους συμπολίτες μας του οικισμού Τέρμα Αδριανουπόλεως:
 • Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε 540 νοικοκυριά.
 • ΤΕΒΑ (βοήθεια προς τους απόρους) σε 540 νοικοκυριά.
 • Επίδομα αναπηρίας.
 • Επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων.
 • Επίδομα γέννησης.
 • Σίτιση.
 • Παροχή σε καύσιμη ύλη.
 • Παροχή σε είδη διατροφής, συμπεριλαμβανομένων βρεφικών κρεμών και βρεφικού γάλακτος) σε 343 νοικοκυριά.
 • Παροχή σε είδη προσωπικής υγιεινής, όπως βρεφικές πάνες, σαμπουάν, αφρόλουτρα κ.τ.λ. σε 317 νοικοκυριά.
 • Παροχή σε είδη ρουχισμού, υπόδησης και κλινοσκεπασμάτων σε 297 νοικοκυριά.
 • Παροχή σε είδη καθαριστικών και απολυμαντικών σε 450 νοικοκυριά.
Παράλληλα με όλες αυτές τις ενέργειές μας κινηθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε να εξασφαλίσουμε ως Διοίκηση την περαιτέρω ενίσχυση του Κέντρου Κοινότητας με επιπλέον προσωπικό, μέσω της πρόσληψης 3 ατόμων με σύμβαση εργασίας. Μια προκήρυξη, η οποία «τρέχει» και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Μαΐου.
Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες καθαριότητας μας μεριμνούν συνεχώς για την καθαριότητα και την τακτική απολύμανση του οικισμού.
Στις 27 Μαρτίου με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών μας δόθηκε το ποσό των 40.000 ευρώ για τις προμήθειες υλικού, καθώς και λοιπών υπηρεσιών συναφών με την αντιμετώπιση της κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για τη λήψη μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού.
Εμείς, ως διοίκηση, κινηθήκαμε άμεσα και εντός λίγων ημερών, στις 3 Απριλίου 2020, εγκαταστήσαμε εργολάβο καθαριότητας, προκειμένου να ενισχύσουμε τις παρεχόμενες από τον Δήμο Κομοτηνής υπηρεσίες απολύμανσης και καθαριότητας. Αγοράσαμε και διανείμαμε σε όλα τα νοικοκυριά του οικισμού, επιπλέον είδη καθαρισμού, όπως χλωρίνες και σαπούνια, και εντείναμε τις προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων με φυλλάδια και πληροφόρηση πόρτα-πόρτα.
Οι ενέργειες και οι δράσεις μας δεν σταματούν. Συνεχίζονται αδιάλειπτα, ακριβώς γιατί το δικό μας ενδιαφέρον δεν είναι συγκυριακό, ούτε όψιμο, όπως της παράταξης του «Σπάρτακου»!”.
Η ανάρτηση του “Σπάρτακου”:
“Ρομά: όχι από covid αλλά από φτώχεια.
Να λοιπόν που οι λεγόμενες “υγειονομικές βόμβες” των μεγάλων οικισμών Ρομά του Δροσερού στην Ξάνθη και της οδού Αδριανουπόλεως στην Κομοτηνή, αποδείχθηκαν τζούφιες. Σε έναν συνολικό πληθυσμό περίπου 11.000 ανθρώπων (και μερικών χιλιάδων ακόμη σε άλλους οικισμούς της περιοχής), όπου κανένα σοβαρό μέτρο δεν ελήφθη, καμμία κοινωνική αποστασιοποίηση δεν τηρήθηκε και γενικώς η έννοια της υγειονομικής μέριμνας δεν υφίσταται καν, δεν βρέθηκε ΚΑΝΕΝΑ κρούσμα του κορωνοϊού! Πέραν του βρέφους που είχε σωρεία άλλων προβλημάτων και παρά τα εκατοντάδες δείγματα που ελήφθησαν, παρά τα γλέντια που γίνανε, δεν βρέθηκε το παραμικρό. Ίσως οι επιστήμονες έχουν εδώ κάτι προς εξέταση.
Όμως πέρα από την υγειονομική πλευρά τής “πανδημίας”, υπάρχει και η οικονομική που ήδη την υφίστανται όλοι σχεδόν οι κάτοικοι των δύο οικισμών. Κι ενώ στο Δροσερό ο δήμος Ξάνθης μοιράζει ανθρωπιστική βοήθεια (τρόφιμα, παιδικά γάλατα, πάνες κτλ), ο κόσμος στο τέρμα της οδού Αδριανουπόλεως δεν έχει δει κάτι ανάλογο από τον δήμο Κομοτηνής. Επειδή όμως έχει λάβει 40.000 ευρώ ειδικά για τους Ρομά, ρωτάμε πού ακριβώς διατέθηκαν αυτά τα χρήματα, πέρα από τις απολυμάνσεις.
Γιατί δεν δίνεται μια βοήθεια έστω ανθρωπιστική αφού η υγειονομική μάλλον περιττεύει; Θέσαμε ως Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ το ερώτημα και απευθείας στον δήμαρχο Κομοτηνής και αναμένουμε την απάντηση”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood