Σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης είχε την ευκαιρία να καταθέσει γραπτώς αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών με θέμα την παραχώρηση του παλιού κτιρίου της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεκπεραιώθηκε με τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών, Στυλιανό Μπάκα, ο κ. Τσαλικίδης εστίασε στη σκοπιμότητα του αιτήματός του, που αφορά στη δυνατότητα πραγματοποίησης ενταγμένων δράσεων του ετησίου προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και σχετίζονται με τη βελτίωση του αναφέροντος κτιρίου. Για αυτόν τον λόγο, και ως βασική προϋπόθεση, τέθηκε επί τάπητος η αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Στη συνέχεια ο κ. Τσαλικίδης αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στην ευρεία χρήση του Διοικητηρίου, καθώς σε αυτό στεγάζονται κατά πλειοψηφία Διευθύνσεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και κατά συνέπεια της Π.Ε. Ροδόπης, εξυπηρετώντας καθημερινά πληθώρα πολιτών, και τέλος στις ανάγκες συντήρησης, προσβασιμότητας και αναβάθμισης που προκύπτουν στις εγκαταστάσεις του λόγω παλαιότητας και φυσικά χρήσης του.

Κατόπιν κυβερνητικής τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή, και με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, προβλέπεται η δυνατότητα δωρεάν κατά κυριότητα παραχώρησης ακινήτων στις Περιφέρειες. Τα τέως Νομαρχιακά κτίρια, δεν χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά και μόνο για την στέγαση των Υπηρεσιών τους, αλλά συστεγάζονταν και με άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, κι έκτοτε παρέμειναν στην κυριότητα του αρμόδιου εν λόγω Υπουργείου.

0dac5e73 dioikitirio 1«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να βλέπω ενέργειές μας να καρπώνονται, καθώς κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία προς ψήφιση με θέμα την παραχώρηση ακινήτων στις Περιφέρειες, κάτι που πράγματι διαλευκάνει και επιλύει χρόνια ζητήματα ως προς αυτό το θέμα. Συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ακολουθήσει η υλοποίηση των δράσεων που στοχεύουν στη λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου Έδρας της ΠΕ Ροδόπης, στην προσβασιμότητα και στην αισθητική βελτίωση του κέντρου της Κομοτηνής, με επεμβάσεις και στον περιβάλλοντα χώρο», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης.