Στο ζήτημα της παράνομης κατ’ οίκον και σε ιδιωτικούς χώρους δραστηριοποίησης κομμωτών, επανέρχεται η Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας (Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε), ζητώντας αυτή τη φορά από την πολιτεία, εφόσον αδυνατεί να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας, να επιτρέψει την επαναλειτουργία των κουρείων και των κομμωτηρίων, με πρόβλεψη για λήψη αυστηρών μέτρων προφύλαξης.

Αναλυτικότερα, η ΚΟΚΚΚΕ, αντιλαμβανόμενη τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας αλλά και συγκεκριμένα ο κλάδος των κουρέων-κομμωτών λόγω των κλειστών καταστημάτων, απέστειλε επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς καταγγέλλοντας την παράνομη κατ’ οίκον και σε ιδιωτικούς χώρους δραστηριοποίηση κομμωτών.

«Ζητάμε από την πολιτεία να εντατικοποιήσει και να αυστηροποιήσει τους διεξαγόμενους ελέγχους και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην καταστρατηγούνται με «φτηνές» δικαιολογίες οι λόγοι των μετακινήσεων», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. «Αλλά σε περίπτωση που αδυνατεί να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας», επισημαίνεται, «ζητάμε να μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην δραστηριοποίηση μας, με λήψη αυστηρών μέτρων προφύλαξης, ώστε αφενός να προστατευθεί η δημόσια υγεία, αφετέρου όμως να διασφαλιστεί και η διαβίωση μας, δεδομένου ότι ήδη έχει εκκινήσει ένας κοινωνικός εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των νόμιμα δραστηριοποιούμενων κομμωτών και των πλανόδιων και κατ’ οίκον λάθρα δραστηριοποιούμενων».

Η Κλαδική Ομοσπονδία απευθύνεται, παράλληλα, και στους κομμωτές και στο ευρύ κοινό, με το ακόλουθο μήνυμα: «Ζητάμε δύναμη και από όλους εσάς, είτε είστε συνάδελφοι είτε όχι, με το αίσθημα ευθύνης που μας διακατέχει, να τηρείτε η νομιμότητα από όλους και να μην θέτουμε σε κίνδυνο την προσπάθεια όλης της χώρας. Μένουμε ενωμένοι! Μένουμε δυνατοί! Μένουμε σπίτι! Τηρούμε τα μέτρα κυκλοφορίας! Μένουμε υγιείς! Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε!».