Προειδοποιήσεις προς Αθήνα και Λευκωσία για ενδεχόμενη ισλαμική τρομοκρατία, απηύθυνε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, με αφορμή την πολιτική που ασκεί το τελευταίο διάστημα ο Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με απόρρητη ενημέρωση του προέδρου της Αιγύπτου στον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κάιρο είναι ιδιαίτερα ανήσυχο όχι μόνο για την ανάμειξη της Άγκυρας σε όλες τις περιφερειακές διενέξεις, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ο Ερντογάν εμπλέκει πλέον και χρησιμοποιεί ανοιχτά τον ισλαμιστικό παράγοντα.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος επεσήμανε στις ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου το μήνυμα ότι το θέμα αυτό – που αφορά το μέτωπο στη Λιβύη, την ίδια την εσωτερική ασφάλεια της Αιγύπτου, και τον κρίσιμο προς αυτή την κατεύθυνση έλεγχο των ισλαμιστών στη χώρα αλλά και ευρύτερα την περιοχή – είναι εξαιρετικής σημασίας για το Κάιρο.
Η εκτίμηση του διεθνολόγου και γεωστρατηγικού αναλυτή Αθανάσιου Δρούγου, είναι ότι θα επιχειρήσουν να περάσουν στην Ελλάδα, ή από τον Έβρο, ή με βάρκες μαζί με μετανάστες σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου, ή από την Κρήτη.
πηγή: protothema.g