“ΖΗΣΤΕ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΣΑΣ”: Μια δράση της AHEPA ΕΛΛΑΣ-Περιφέρεια 25, που έχει σαν στόχο να αναδείξει και να προωθήσει την Ελληνική Γενεαλογία ως παράγοντα με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα.

Για τον σκοπό αυτό προτείνει να συσταθεί μια επιτροπή σε εθνικό επίπεδο, να δημιουργηθεί ένα φόρουμ με θέμα την Ελληνική Γενεαλογία, να οργανωθεί Τμήμα Γενεαλογίας στα ΚΕΠ, και να αναπτυχθεί μια παγκόσμια καμπάνια ενημέρωσης!    

Προς την κατεύθυνση αυτή άρχισε μια σειρά συναντήσεων με στόχο την ενημέρωση, παρουσίαση και συζήτηση των θέσεών της. Μέχρι σήμερα έγιναν συναντήσεις με τα Υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τοπικούς φορείς.

“Η αναζήτηση της ταυτότητας ψάχνοντας τις ρίζες μας, υπήρξε πάντοτε ανάγκη των ανθρώπων· σήμερα όμως έχει γίνει τάση που αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι παγκοσμίως να προσπαθούν να ενώσουν τους χαμένους κρίκους της οικογενειακής τους ιστορίας”, σημειώνει ο σκαπανέας της πρωτοβουλίας, Κυβερνήτης Ελλάδος της AHEPA, κ. Στάθης Κεφαλίδης, συμπληρώνοντας πως “παρά πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι Ελληνικής καταγωγής που ρωτούν παλαιότερους, ψάχνουν διαδικτυακά, ανακαλύπτουν παλαιότερα βιβλία ή οδηγούς από τις περιοχές των προγόνων τους, αλληλογραφούν με υπηρεσίες, φτιάχνουν διαδικτυακές ομάδες μέσω των κοινωνικών δικτύων, κάνουν τεστ DNA, ταξιδεύουν στα μέρη των προγόνων τους για να ανακαλύψουν και να ζήσουν το αφήγημα της καταγωγής τους”.

Η αναζήτηση λοιπόν πλέον είναι πιο εύκολη υπόθεση, καθώς συμβάλλουν καταλυτικά τα μέσα της εποχής, όπως το διαδίκτυο ή τα ηλεκτρονικά αρχεία του κράτους/τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και η ευκολία της μετακίνησης με τα σύγχρονα μέσα μεταφοράς και τη βελτίωση των υποδομών.

Δοθέντων τούτων ο κ. Κεφαλίδης έχει εντοπίσει την αναγκαιότητα “η Ελλάδα να δημιουργήσει ένα περιβάλλον δομών, μηχανισμών και υπηρεσιών, το οποίο θα ενώνει όλους τους πολίτες του κόσμου που θα ήθελαν να βρουν τις οικογενειακές τους καταβολές και να ανακαλύψουν την Ελληνική τους ταυτότητα”.