Την ίδια ώρα η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, σημειώνει: “Τα αιτήματα που διεκδικούμε σε κάθε νομό συμπυκνώνονται σε ένα και μοναδικό αίτημα: διεκδικούμε την επιβίωσή μας ως αγρότες, να παραμείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειες μας”.

“Σεισμός” στη Θεσσαλονίκη

“Τώρα με τα πόδια και με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ”, ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Έκθεση Agrotica της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου οι αγρότες διεμήνυσαν: “Ενισχύουμε τα μπλόκα, συντονιζόμαστε πανελλαδικά, δεν κάνουμε βήμα πίσω αν δεν δικαιωθούμε. Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε. Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, όλοι αν ενωθούμε θα βγούμε νικητές”.

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν και φοιτητές και εργαζόμενοι οι οποίοι προετοιμάζουν πανελλαδική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου.

Αγρότες | Μετά την Agrotica ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάνε με τα τρακτέρ στο Μαξίμου

Ομιλίες για κλιμάκωση

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, και μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Κώστας Τζέλλας, σημείωσε: “Δίνουμε απάντηση στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, στην κυβέρνηση: ή θα μας λύσει τα προβλήματα ή δεν θα γυρίσουμε σπίτια μας, θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω. Έχουμε χάσει σπίτια, χωράφια, μηχανήματα, αυτοκίνητα, εξοπλισμό και γη που τα αποκτήσαμε σε βάθος 15-20 χρόνων και ξαφνικά είμαστε άνεργοι αγρότες, άνεργοι κτηνοτρόφοι, άνεργοι μελισσοκόμοι. Και η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία λύση που να αγγίζει πραγματικά τις ανάγκες που έχουμε. Στη ζωή μας δεν κάνουμε εκπτώσεις. Η κυβέρνηση να δώσει λύσεις ικανοποιώντας τις διεκδικήσεις μας. Η απάντηση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό δόθηκε και θα συνεχίσει να δίνεται και τις επόμενες μέρες και με τη σύσκεψη που θα κάνουμε την Τρίτη και με την κλιμάκωση του αγώνα και βέβαια ενωμένοι γιατί μας ενώνουν τα προβλήματα και τα αιτήματα”.

Αγρότες | Μετά την Agrotica ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάνε με τα τρακτέρ στο Μαξίμου

Ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου Ανθήλης, Δημήτρης Δημογιάννης, χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού “χάντρες και καθρεφτάκια για ιθαγενείς”και πρόσθεσε: “Μαζευτήκαμε όλοι μαζί κάτω από το κοινό πρόβλημα και βγήκαμε στους δρόμους. Όλη η Ελλάδα βγήκε στους δρόμους σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση. Και μαζί μας είναι και τα νέα παιδιά που συμμετέχουν για πρώτη φορά ενεργά και αυτοί είναι το μέλλον”.