Αγρότες: “Δεν μας ικανοποιούν τα μέτρα Μητσοτάκη – Παραμένουμε στα μπλόκα”

Δυσαρεστημένοι από τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη δηλώνουν οι αγρότες, και διαμηνύοντας οτι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα, ζητούν συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
agrotes-2

Χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας στο Newsbomb.gr τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, τόνισε: «Τα 82 εκατ. ευρώ τηςεπιστροφής του αγροτικού πετρελαίου δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση το αίτημα που έχουμε για αγροτικό αφορολόγητο πετρέλαιο. Στο ρεύμα το αίτημά μας είναι ξεκάθαρο: 7 λεπτά η κιλοβατώρα. Το 10% έκπτωση σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει την αύξηση του κόστους παραγωγής που μας απασχολεί. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, δεν μίλησε ούτε για ειδική επιδότηση και δεν είπε τίποτα πότε θα εξοφληθούν και τα 6.600 για τους υπόλοιπους. Για τους φακέλους της πρώτης αρωγής μπορεί να έχουν μειωθεί λίγο τα έγγραφα, αλλά και πάλι παραμένουν πολλά και η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα. Δεν μίλησε για τα χωράφια που έχουν μπαζωθεί και τι θα γίνει με αναπλήρωση εισοδήματος ούτε για τους αγρότες ούτε για τους κτηνοτρόφους. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με το συλλαλητήριο στην Agrotica και μετά θα γίνει συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για να δούμε τι θα κάνουμε. Θέλουμε λύσεις».

Εξάλλου, καθισμένοι γύρω από μια φωτιά για να ζεσταθούν, οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο των τριακοσίων τρακτέρ στη νότια πύλη της ΔΕΘ, δηλώνουν επίσης ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Πέλλας, Γιώργος Σιδηρόπουλος, τόνισε: «Αυτά τα μέτρα είναι μόνο για τη Θεσσαλία, την υπόλοιπη Ελλάδα δεν την αγγίζουν. Η κυβέρνηση της ΝΔ αυτή τη στιγμή είναι μια κυβέρνηση μόνο για τη Θεσσαλία, όλοι οι άλλοι πονάνε και δεν δίνει λύση στα προβλήματα. Πλέον ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Η ηγεσία του υπουργείου έχει γίνει αναξιόπιστη για την αγροτιά. Δεν την εμπιστεύονται οι αγρότες την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Για αυτό ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, να δώσει λύσεις άμεσα στα προβλήματά μας».

Την ίδια ώρα ο υπεύθυνος επικοινωνίας του μπλόκου Δερβενίου, Κώστας Χατζηπαραδείσης, δήλωσε: «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Εννοείται ότι συμπάσχουμε με τη Θεσσαλία για ό,τι έχει συμβεί αλλά ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν δύο παράμετροι, η μία είναι η καταστροφή στον θεσσαλικό κάμπο και η άλλη τα γενικευμένα προβλήματα και με τη νέα ΚΑΠ και όλες οι παθογένειες που έχουν συσσωρευτεί εδώ και χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις».
Αγρότες: "Δεν μας ικανοποιούν τα μέτρα Μητσοτάκη - Παραμένουμε στα μπλόκα"
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood