Χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στον βόρειο Έβρο.

Όμως η 16η Μεραρχία Πεζικού που εδρεύει στο Διδυμότειχο, με μπροστάρη τον Διοικητή της, Υποστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη, δεν “μασάει” από χιόνια και ακραία καιρικά φαινόμενα, και τελεί πάντα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, στέλνοντας το κατάλληλο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Ο Υποστράτηγος Ιλαρίδης, σε συνεργασία με τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, Χαράλαμπο Λαλούση, και τον Αρχηγό ΓΕΣ Γεώργιο Καμπά, μεταβαίνει από μονάδα σε μονάδα, καθώς και σε όλα τα φυλάκια της πρώτης γραμμής, τα στελέχη των οποίων βρίσκονται όπως επιβάλλεται, με το δάκτυλο στη σκανδάλη.

ποι εΑυτός είναι ο μάχιμος Μέραρχος του βόρειου Έβρου, ο οποίος διατηρεί επιχειρησιακά μια μεραρχία υπόδειγμα από όλες τις απόψεις.

Χθες τα μεσάνυχτα, επικοινωνία με τα χιονισμένα φυλάκια, είχε και ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Καμπάς, ο οποίος ως Σωματάρχης για δύο χρόνια στη Θράκη, γνωρίζει από ακραίες καιρικές συνθήκες και χιόνια πάρα πολύ καλά.

Μάλιστα, πριν έναν χρόνο, και συγκεκριμένα στις 29 Νοεμβρίου 2018, είχε πραγματοποιηθεί στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ», η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων «ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ 2018», με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων Μονάδος της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ», την οποία συντόνιζε ο ίδιος ως Σωματάρχης τότε.

πηγή: kranosgr.blogspot.com

επιμέλεια: inkomotini.news