Ένα πάγιο αίτημα χρόνων, για ένταξη του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου στις προβληματικές και άγονες περιοχές, κατηγορίας Α’, ικανοποιήθηκε και έγινε πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, στην Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Υγείας από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αιτακερίνη Σακκελαροπούλου στις 20 Μαρτίου, μεταξύ των άλλων κυβερνητικών αποφάσεων για τα μέτρα που αφορούν τον κορωνοϊό, υπάρχει και το άρθρο 9 που προβλέπει: Ένταξη του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου στις προβληματικές και άγονες περιοχές, κατηγορία Α’ .
3e769fe7 ssspspsdsssΜια πολύ σημαντική εξέλιξη για το συγκεκριμένο Νοσοκομείο αλλά και ολόκληρο τον κεντρικό και βόρειο Έβρο που καλύπτει από άποψη υγειονομικής περίθαλψης, αφού γίνονται μεταξύ άλλων ευκολότερες οι διαδικασίες για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, με παράκαμψη της χρονοβόρου γραφειοκρατικής διαδικασίας, αλλά και παρέχονται ειδικά κίνητρα σε γιατρούς να το επιλέξουν.
85caf8e1 fvvvvvvΟ Διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Καπετανίδης είχε θέσει το θέμα στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ζητώντας να προχωρήσει η Κυβέρνηση στη συγκεκριμένη απόφαση, ενώ το αίτημα στήριξαν και ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Σε ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Συλλόγων και Φορέων για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου», αναφέρει:

“Υποδεχόμαστε με τα βαθύτερα συναισθήματα ικανοποίησης και ενθουσιασμού τη νομοθέτηση του χαρακτηρισμού και τη μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου σε άγονο τύπου Α’, καθόσον συναποτελούσε και συνιστούσε βασικό αίτημά μας, συνάμα με την αυτονόμηση που επήλθε, ως προϋπόθεση στην αναβάθμιση του. Επικροτούμε την απόφαση αυτή σαν Εβρίτες και Εβρίτισσες, ως αναγνώριση του έργου μας, των αγώνων μας, αλλά και της σημαντικότητας του ακριτικού μας τόπου. Για τον λόγο αυτό αισθανθήκαμε  την ανάγκη της αποστολής ευχαριστήριας επιστολής στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Σακελλαροπούλου Αικατερίνη, στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κύριο Μητσοτάκη Κυριάκο, και στο Υπουργό Υγείας κύριο Κικίλια Βασίλειο. Επίσης ευχαριστούμε όλες τις θρησκευτικές, και πολιτικές αρχές όλων των βαθμίδων, και όλους τους πολιτικούς φορείς για το έργο τους, την αμέριστη συνδρομή και συμπαράσταση στις δράσεις μας. Επιπροσθέτως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το σύνολο των 212 κοινωνικών φορέων και συλλόγων, πανέβριων, πανελλήνιων και πανευρωπαϊκών που αποτελούν την “Πρωτοβουλία” για το Γενικό Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και συνυπέγραψαν το ψήφισμα και εμπράκτως στάθηκαν αρωγοί στον αγώνα μας. Την τοπική κοινωνία που με ζέση συμμετείχε στη μεγάλη συγκέντρωση υποστήριξης και αγκαλιάς του Νοσοκομείου μας. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεχίζουμε να αξιώνουμε την ικανοποίηση των υπολοίπων αιτημάτων μας, που αφορούν στην αύξηση των κλινών, στην πλήρωση και δημιουργία νέων κλινικών μέσα από ένα νέο οργανόγραμμα, και στην υποστήριξη όλων των βαθμίδων υγείας του Νομού Έβρου. Η αναβάθμιση του Νοσοκομείου εκτός από εχέγγυο της ανάπτυξης της περιοχής, συμβάλει καταλυτικά και στην αποδοτική και εύρυθμη λειτουργιά της σχολής νοσηλευτικής Διδυμοτείχου ως αλληλένδετες δομές. Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία και τη μεγίστη αποδοτικότητα στο έργο όλων μας προς όφελος του Νοσοκομείου και του τόπου μας. Χριστός Ανέστη. Με σεβασμό και εκτίμηση, για την Συντονιστική Επιτροπή, Εκπρόσωποι Επιτροπής Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σουφλίου: Φυδανάκης Παναγιώτης, Ψειράκη Αναστασία, Παπαδόπουλος Γρηγόριος, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Γαλάνης Βασίλειος, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου, Μπουτζίκα Ευθυμία”.

Στην ευχαριστήρια επιστολή τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρουν:

“Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ. Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την απόφασή σας να νομοθετήσετε τον χαρακτηρισμό και τη μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου σε άγονο τύπου Α’, καθόσον συναποτελούσε και συνιστούσε βασικό αίτημά μας ως προϋπόθεση στην αναβάθμιση του. Επικροτούμε την απόφαση αυτή σαν Εβρίτες και Εβρίτισσες, ως αναγνώριση του έργου μας, των αγώνων μας, αλλά και της σημαντικότητας του ακριτικού μας τόπου. Ένας τόπος που αποτελεί τα σύνορα και την εμπροσθοφυλακή όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθίσταται σαφές ότι αποτελεί μείζον εθνικό ζήτημα η υποστήριξη όλων των βαθμίδων υγείας για την ανάπτυξη και την αποτροπή της ερήμωσης του. Το σύνολο των 212 κοινωνικών φορέων και συλλόγων, πανέβριων, πανελλήνιων και πανευρωπαϊκών που αποτελούν την «Πρωτοβουλία για την Αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου» και  συνυπέγραψαν το ψήφισμα για την αναβαθμισμένη αυτονόμηση του Νοσοκομείου, εκφράζουμε τη χαρά και ικανοποίησή μας για την πλήρη αυτονόμηση και για τον χαρακτηρισμό ως άγονο τύπου Α΄. Προς την κατεύθυνση αυτή ευελπιστούμε στην υλοποίηση των υπολοίπων αξιώσεων που αφορούν στην αύξηση των κλινών, στην πλήρωση και δημιουργία νέων κλινικών μέσα από ένα νέο οργανόγραμμα που εκτός των άλλων  θα συμβάλει στην αναβάθμιση της σχολής νοσηλευτικής Διδυμοτείχου ως αλληλένδετες δομές. Ευχόμαστε από καρδίας καλή επιτυχία στο έργο σας προς όφελος της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού. Με σεβασμό και εκτίμηση, για τη Συντονιστική Επιτροπή: Εκπρόσωπος Επιτροπής Φυδανάκης Παναγιώτης, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Γαλάνης Βασίλειος, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μπουτζίκα Ευθυμία”.
Με πληροφορίες από evros-news.gr