Αγωγή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη καταθέτει ο Κώστας Βαξεβάνης μετά την αναφορά του πρωθυπουργού στη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 οτι με απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου το 2016 ο εκδότης του Documento “εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο”.

Σύμφωνα με την επίσημη απομαγνητοφώνηση που απέστειλε το Μέγαρο Μαξίμου στους δημοσιογράφους, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: “Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος το 2016 σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα. Ήταν ο δημοσιογραφικός υπεύθυνος αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται”.

Αμέσως μετά το πέρας της συνέντευξης, το documentonews.gr επικοινώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για να απαντήσει επισήμως ποια είναι η εν λόγω απόφαση. Ο Γιάννης Οικονόμου δεν θυμόταν αν η απόφαση είναι “το 2016 ή το 2017” και απάντησε πως θα κάνει κάποια τηλεφωνήματα για να ενημερωθεί. Μάλιστα, το documentonews.gr του απέστειλε και sms προκειμένου να μην…ξεχάσει να απαντήσει σε αυτό το πολύ σημαντικό ερώτημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε την έκπληξη και απάντησε στο documentonews.gr διαψεύδοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ και η εφημερίδα ξεκαθαρίζει πως καμία δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ δεν εμπλέκει το όνομα του Κ. Βαξεβάνη σε τέτοιου είδους υπόθεση και δη το 2016. Γι’ αυτό ο εκδότης της πρόκειται να καταθέσει αγωγή κατά του πρωθυπουργού, δηλώνοντας: “Ο κ. Μητσοτάκης ή θα αποδείξει αυτά που λέει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης που είχαμε την ατυχία να είναι πρωθυπουργός”.