Με τον καθιερωμένο Αγιασμό, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, ξεκίνησε και επίσημα τη χρονιά της η Ακαδημία ΠΑΟΚ Κομοτηνής.

Η Ακαδημία συμπληρώνει φέτος πέντε χρόνια ζωής, και ως επιστέγασμα της μέχρι τώρα λειτουργίας της, θεωρούνται τρία γεγονότα:

ΠΑΟΚ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣα) η συμμετοχή της στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης.

β) η επιλογή της στις 125 καλύτερες Ακαδημίες της Ελλάδος μετά από αξιολόγηση βάσει προτύπων UEFA.

γ) η επέκτασή της και σε άλλα αθλήματα πέραν του ποδοσφαίρου, αρχής γενομένης από το tae kwon do.

Παντελεήμων: “Νους υγιής εν σώματι υγιεί”

Να εφαρμόσουν το αρχαίο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί», παρότρυνε τα παιδιά ο Ιεράρχης, καλώντας τα να γυμνάζουν όχι μόνο το σώμα αλλά και τον νου και την ψυχή τους με τη βοήθεια του Θεού, και τονίζοντας με τον δικό του παραστατικό τρόπο, ότι σε προτεραιότητα θα πρέπει να έχουν τα σχολικά τους μαθήματα.

Γ. Μαρινάκης: “Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους μας στηρίζετε”

Ο Πρόεδρος της ομάδας κ. Γιώργος Μαρινάκης, ευχήθηκε μια «υγιή σεζόν χωρίς τραυματισμούς και κάθε όνειρο των παιδιών να γίνει πραγματικότητα», καλωσόρισε στην οικογένεια της Ακαδημίας το νέο μέλος της, την ομάδα tae kwon do δηλαδή, και ευχαρίστησε θερμά τους γονείς των παιδιών, τους φίλους και υποστηρικτές του συλλόγου για τη στήριξή τους.

Δ. Παγωνίδης: “Εύχομαι υγεία σε όλες τις ομάδες του νομού μας”

«Υγεία σε όλες τις ομάδες του νομού» και «καλή σχολική πρόοδο σε όλα τα παιδιά», ευχήθηκε ο Γενικός Αρχηγός κ. Δημήτρης Παγωνίδης, τονίζοντας ότι πέρα από την ανάδειξη ποδοσφαιριστών, στόχος της Ακαδημίας είναι να «βγάζει σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία με αθλητική και όχι μόνο παιδεία». Αναφερόμενος, δε, στην πρόσφατη μετακίνηση από τις τάξεις της Ακαδημίας, των Σαμέτ Αχμέτ και Χαράλαμπου Τσιπλακίδη, στις ομάδες Κ15 του ΠΑΟΚ και του Πανθρακικού αντίστοιχα, σημείωσε πως στην περιοχή υπάρχουν ταλέντα που χρειάζονται εντοπισμό, δουλειά και ανάδειξη.

Αν. Σπυριάδης: “Δουλεύουμε σε παιδαγωγικά πλαίσια θέτοντας βάσεις παιδείας και αθλητικής ανάπτυξης”

Ο Τεχνικός Δ/ντής της Ακαδημίας κ. Ανέστης Σπυριάδης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η Ακαδημία ΠΑΟΚ Κομοτηνής συμπεριλαμβάνεται στις 125 καλύτερες Ακαδημίες της χώρας, σημείωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας, αλλά και πρόκληση, προσπαθούμε να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι, να πλάθουμε σωστούς ανθρώπους, και να βοηθήσουμε κάποιο παιδί που θα κάνει τη διαφορά, να ανέβει όσο πιο ψηλά γίνεται».

Ελ. Πανίδου: “Χαρούμενη που βρίσκομαι σε υψηλού επιπέδου σωματείο”

Η Ελένη Πανίδου, προπονήτρια από φέτος της κατηγορίας babini, είναι επίσης νέο μέλος της οικογένειας της Ακαδημίας. Πρόκειται για πρώην παίκτρια της Πανσερραϊκής και του Άρη, που έχει φορέσει και τη φανέλα της Εθνικής Κορασίδων και Νεανίδων, αναδειχθείσα πέντε χρονιές πρώτη σκόρερ του γυναικείου πρωταθλήματος. Η ίδια εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη νέα σελίδα της καριέρας της, αναφερόμενη στο υψηλό επίπεδο και την άρτια οργάνωση της Ακαδημίας.

Αγγ. Κατσή: “Είμαστε αναγνωρισμένο σωματείο από τη ΓΓΑ”

Η νομική σύμβουλος και εκπρόσωπος Τύπου της Ακαδημίας, κ. Αγγελική Κατσή, υπογράμμισε ότι ο ΠΑΟΚ Κομοτηνής είναι πια αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Σωματείο, και επισήμανε: «Διοικούντες και προπονητές εδώ κάνουν εξαιρετική δουλειά. Δίνουν τον εαυτό τους. Υπάρχει σχεδιασμός και πρόγραμμα, και έτσι θα συνεχίσουμε».

Μ. Γαβριηλίδης: “Το ταλέντο μόνο δεν αρκεί”

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης κ. Μάνος Γαβριηλίδης, επέστησε την προσοχή των παιδιών σε έναν θεμελιώδη κανόνα του σύγχρονου ποδοσφαίρου: «Το σημαντικότερο είναι να είστε καλοί στα μαθήματα· βάλτε σε προτεραιότητα τα μαθήματα· χωρίς αυτά δεν πάτε πουθενά όσο ταλέντα και να είστε», είπε με έμφαση.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ