Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ψυχοθεραπείας.

Στην προκειμένη περίπτωση, αν ήταν ήχος, θα ήταν βέλασμα, κι αν ήταν ζώο, θα ήταν κατσίκι…

Και αν αναρωτιέστε τι σχέση μπορεί να έχουν τα συμπαθή ζωάκια με την ψυχοθεραπεία, τότε δεν έχετε σίγουρα διαβάσει την αγγελία του κ. Βασίλη, συνταξιούχου εκπαιδευτικού της ειδικής αγωγής στον Βόλο, που δημιούργησε γιδοστάσιο το οποίο  ονόμασε  “Γιδοδύν” και μεγαλώνει κατσικάκια που τα διαθέτει και για ψυχοθεραπεία.

Όποιος λοιπόν έχει σπίτι στον καθαρό αέρα, μπορεί να αλλάξει τη ζωή του με τα μικρά κατσίκια, καθώς όπως υποστηρίζει ο κ. Βασίλης, η απόκτηση του ζώου θα δώσει στον ιδιοκτήτη ένα υπέροχο αίσθημα ευφορίας και αυτό αποτελεί το κίνητρο για ανατροπή της κοσμοθεωρίας του.

“Παλιότερα τα παιδιά υιοθετούσαν ζωάκια στα σχολεία. Τουλάχιστον εγώ σαν εκπαιδευτικός  εφάρμοζα αυτή τη μέθοδο”, λέει ο ίδιος στα gegonota.news και συμπληρώνει: “Έχω μια μοναδική επαφή με τα ζώα. Από την ώρα που το ξεγεννάς, που το ταΐζεις, που το μεγαλώνεις, η συνύπαρξη είναι μοναδική και η ενέργεια που λαμβάνεις δεν βρίσκεται πουθενά”.

Μια σκληρή οικογενειακή περιπέτεια άλλαξε τη ζωή του κ. Βασίλη και πήρε τον δρόμο… αλλιώς. Σήμερα έχει εκατό ζώα – κατσίκες, πάπιες, χήνες – που τα θεωρεί “συνοδοιπόρους”  του και ζει με αυτά στον Κάκαβο.

Το κόστος απόκτησης για ένα ψυχοθεραπευτικό κατσικάκι 40 ημερών, δεν ξεπερνά τα 50 ευρώ.

Αγγελία viral: "Διατίθενται κατσικάκια για ψυχοθεραπεία"