Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει το γεγονός της επιβολής από το Αστυνομικό Τμήμα Δικαίων στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, Παναγιώτη Ζησίδη, προστίμου 3.000 ευρώ, επειδή ο ίδιος και μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού συνάδελφοί του, φορώντας μάσκες και τηρώντας αποστάσεις μεταξύ τους, πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία με πανό, για την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς να κλείσει και το τοπικό υποκατάστημά της.

Μάλιστα τα μέλη του συλλόγου, κατήγγειλαν και ότι το πανό, το οποίο το που είχαν αναρτήσει πριν λίγες ημέρες στον χώρο, είχε αφαιρεθεί από αγνώστους, ενώ η αστυνομία τους ενημέρωσε ότι θα γίνει μήνυση εναντίον τους επειδή αντιδρούν στην απόφαση της Τράπεζας να κλείσει το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα της περιοχής.

11b1903b 127096183 10208649990043099 440973469680180349 nΑξίζει να σημειωθεί οτι τα κοντινότερα πλέον τραπεζικό υποκαταστήματα για τους κατοίκους του Τριγώνου, είναι στα 73 χιλιόμετρα στην Ορεστιάδα, και στα 20 στο…Σβίλεγκραντ της όμορης Βουλγαρίας.

Απαιτώντας από την Κυβέρνηση να ακυρώσει το πρόστιμο της ντροπής, και να μην κλείσει το υποκατάστημα της τράπεζας, σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου αναφέρει:

Η προσπάθεια τρομοκράτησης ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με την απειλή μήνυσης για την ανάρτηση πανό έξω από το κατάστημα της Πειραιώς, και συνεχίστηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της συμβολικής παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μέλη του συλλόγου στα Δίκαια, την τελευταία μέρα λειτουργίας του καταστήματος, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας (αποστάσεις, μάσκες, κ.λπ.). Εκεί οι αστυνομικοί μας ενημέρωσαν ότι η συγκέντρωση είναι παράνομη και ότι θα ακολουθήσουν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Την επομένη έστειλαν το πρόστιμο στον πρόεδρο του συλλόγου μας. Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη και η αντιμετώπισή μας σαν εγκληματίες, επειδή παλεύουμε για την επιβίωση μας, παλεύουμε για να μείνουμε στον τόπο μας.

9015398e webpnet resizeimage 2020 11 20t174541197Σε αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις οδηγούν οι νόμοι που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί με τη σημερινή έχτισαν σταδιακά ενάντια στα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις μας. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά πως το σιωπητήριο που θέλουν να μας επιβάλλουν, για να περνάνε χωρίς διαμαρτυρίες τις αντιλαϊκές τους πολιτικές δεν θα περάσει. Ας το πάρει απόφαση η κυβέρνηση και οι διάφοροι μηχανισμοί ότι με τέτοιες τρομοκρατικές ποινές δεν πρόκειται να μας φοβίσουν, ούτε να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημά μας. Αντίθετα, μας πεισμώνουν πιο πολύ να ριχτούμε στη μάχη με όλες τις δυνάμεις μας. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, δεν ξεμπερδεύουν τόσο εύκολα με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις, η επιβολή προστίμων σε βάρος των αγωνιστών αγροτών. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να ακυρώσει το πρόστιμο της ντροπής, να μην κλείσει το υποκατάστημα της τράπεζας, η ύπαιθρος χρειάζεται ουσιαστικά μέτρα στήριξης και όχι ποινές. Καλούμε όλους τους αγροτικούς συλλόγους, όλα τα σωματεία και τους φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να απαιτήσουν την διαγραφή του απαράδεκτου προστίμου”.