Αυτοψία Ταπατζά στις εργασίες για την κατασκευή της γέφυρας Κοσμίου

Η νέα γέφυρα θα έχει μήκος 33 μ. και πλάτος 16,75 μ. εκ των οποίων τα 11 μ. καταλαμβάνονται από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, και τα υπόλοιπα 5,75 μ. από τα πεζοδρόμια και τον ποδηλατόδρομο.
Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης εργασίες γέφυρας Κοσμίου (2)

Αυτοψία στις εν εξελίξει εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας στο Κόσμιο, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα & Κτηνοτροφίας Ριτβάν Χατζή Μεμέτ.

Πέρα από την κατασκευή της γέφυρας, προβλέπεται και η προσαρμογή-βελτίωση του τμήματος της επαρχιακής οδού από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής έως την είσοδο του οικισμού Κοσμίου, συνολικού μήκους 1 χλμ, με την πρόσθετη κατασκευή ποδηλατόδρομου πλάτους 2 μ.

Αυτοψία Ταπατζά στις εργασίες για την κατασκευή της γέφυρας Κοσμίου

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ η εκτροπή της κυκλοφορίας, όταν ξεκινήσει η κατασκευή του σώματος της γέφυρας, θα γίνεται μέσω παράκαμψης που διέρχεται παράλληλα με την Εγνατία Οδό. Η παράκαμψη θα διαμορφωθεί με τρόπο ώστε να επιτρέπει την ασφαλή διέλευση οχημάτων παντός τύπου και θα είναι διπλής κατεύθυνσης. Επίσης, η ιρλανδική διάβαση από την οποία διέρχεται η παράκαμψη θα διαπλατυνθεί και θα τοποθετηθούν στηθαία ώστε να είναι αντιληπτό το ύψος του νερού σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Αυτοψία Ταπατζά στις εργασίες για την κατασκευή της γέφυρας Κοσμίου

Ο κ. Ταπατζάς διαβεβαίωσε για την “ομαλή εκτέλεση του σημαντικού αυτού έργου το οποίο θα βελτιώσει συνολικά την κυκλοφορία οχημάτων”, επισημαίνοντας ότι “θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή χρήση της παράκαμψης και μετακίνηση, όσο διαρκούν οι εργασίες”. Επανέλαβε, δε, για μια ακόμη φορά, την “ανάγκη συμμόρφωσης όλων στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για τον περιορισμό της όποιας όχλησης προκύψει στη διάρκεια υλοποίησης του έργου”. Όπως υπογράμμισε, “ζητούμενο άλλωστε είναι, η καλή εκτέλεση του έργου με βάση το χρονοδιάγραμμα, προκειμένου αυτό να παραδοθεί προς χρήση στη διάθεση όλων των πολιτών”.

Αυτοψία Ταπατζά στις εργασίες για την κατασκευή της γέφυρας Κοσμίου

Τον Ιούλιο του 2020 το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜ-Θ είχε ανάψει το πράσινο φως για την κήρυξη των αναγκαίων αναγκαστικών απαλλοτριώσεων· τον Σεπτέμβριο του 2020 ο τότε Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος είχε υπογράψει τη χρηματοδότηση του έργου μέσω του ΕΣΠΑ· ενώ στις 20 Δεκεμβρίου του 2022 είχε υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής του έργου.

 

Αυτοψία Ταπατζά στις εργασίες για την κατασκευή της γέφυρας Κοσμίου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood