Αυτοψία στην παραλία Ιμέρου από την παράταξη “Ενότητα-Ελπίδα-Αλλαγή”

"Ο χρυσός της περιοχής μας είναι ο φυσικός του πλούτος: η θάλασσα, η γη, τα βουνά μας, ο αέρας που αναπνέουμε".
IMG_20210704_113128[1]
Αυτοψία στην παραλία και στον οικισμό Ιμέρου, πραγματοποίησαν ο επικεφαλής της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο Μαρώνειας-Σαπών, “Ενότητα-Ελπίδα-Αλλαγή”, Μιχάλης Βασιλειάδης και Παναγιώτης Παπαδόπουλος αντιστοίχως, καταγράφοντας ελλείψεις και προβλήματα.
Στις δηλώσεις του ο κ. Βασιλειάδης, ανέδειξε την αναγκαιότητα της αξιοποίησης της παραλίας προκειμένου να αποφέρει τουριστική και κατ’ επέκταση οικονομική υπεραξία για την περιοχή, ενώ ακόμη, τόνισε χαρακτηριστικά πως “ο χρυσός της περιοχής μας είναι ο φυσικός του πλούτος: η θάλασσα, η γη, τα βουνά μας, ο αέρας που αναπνέουμε. Και από τον φυσικό μας πλούτο μπορούμε να παράγουμε προϊόντα ανταγωνιστικά”.
Αυτοψία στην παραλία Ιμέρου από την παράταξη "Ενότητα-Ελπίδα-Αλλαγή"Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βασιλειάδη:
“Κυριακή 04-07-2021 επισκεφθήκαμε τον οικισμό του Ιμέρου όπου είχαμε την ευκαιρία με τον συνάδελφό μου δημοτικό σύμβουλο Παπαδόπουλο Παναγιώτη και με τους συνεργάτες μου να συνομιλήσουμε με τους κατοίκους του χωριού και να μας καταθέσουν τα προβλήματα που αφορούν το χωριό. Επίσης με τον συνάδελφο μου Παπαδόπουλο Παναγιώτη, και την πρόεδρο του συλλόγου γυναικών Ιμέρου Σούλα Δουκάκη, επισκεφθήκαμε την παραλία του Ιμέρου όπου είδαμε από κοντά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η παραλία με τα φύκια αλλά και την εθελοντική παρέμβαση που πραγματοποίησε ο Παπαδόπουλος Παναγιώτης με δικά του μέσα ώστε να καταστεί η παραλία έτι περαιτέρω προσβάσιμη στους επισκέπτες λουόμενους της παραλίας.
Αυτοψία στην παραλία Ιμέρου από την παράταξη "Ενότητα-Ελπίδα-Αλλαγή"Μια ξεχωριστή περιοχή απείρου κάλους που θα μπορούσε αυτήν την περίοδο να προσδώσει παραπάνω προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία αλλά και έσοδα για τον Δήμο μας. Ο παράκτιος και παραθαλάσσιος τουρισμός και ο τρόπος με τον οποίο αυτός λειτουργεί επικουρικά για την οικονομική ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής. Η πραγματικά πολύ ουσιαστική εθελοντική παρέμβαση του συναδέλφου Παπαδόπουλου Παναγιώτη κατέδειξε ότι με απλή λογική μπορούμε να αναδείξουμε την περιοχή μας, και πως τα προβλήματα μπορούμε να τα λύσουμε αρκεί να το θέλουμε. Επίσης, αυτό που αναδεικνύεται, είναι ότι τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες είναι οι υποδομές οι οποίες αναπτύσσονται για να προσελκύουν πλήθος τουριστών. Ο τουρισμός πλέον δεν περιορίζεται μόνο σε μερικούς μήνες τον χρόνο, αλλά εκτείνεται σε ολόκληρο τον χρόνο εφόσον έχουν ανευρεθεί τρόποι να τον υποστηρίζουν. Κάτι τέτοιο έχει αποδειχτεί αρκετά ελπιδοφόρο μιας και η χώρα μας γενικά αλλά ο Δήμος μας ειδικά, ενδείκνυται τόσο για παραθεριστικό τουρισμό όσο και για εναλλακτικό τουρισμό. Δεν θα μπούμε σε λογική στείρας αντιπολίτευσης, αλλά αυτό που αντικρίσαμε είναι μια εικόνα απογοητευτική και την παραλία παρατημένη στην «μοίρα» της εδώ και πολλά χρόνια. Είναι δύο έτη που η σημερινή δημοτική αρχή μπορεί να υποσχέθηκε πολλά στην προεκλογική περίοδο, αλλά η σημερινή εικόνα είναι τραγική. Θα πρέπει να γίνουν άμεσα οι παρεμβάσεις εκείνες όπου θα αναδείξουν την παραλία του Ιμέρου ως ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν. Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο Δήμος μας θα εξακολουθήσει να έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι άλλων Δήμων, τα οποία αναφύονται από τη φυσική του ομορφιά, το βασικό όμως είναι οι ειδήμονες της δημοτικής αρχής να δράττονται των ευκαιριών ώστε ο Δήμος μας να έχει τις κατάλληλες συνθήκες (τουριστικές, οικονομικές, κ.τ.λ.) που του αξίζουν, μέσα απ΄ αυτό. Ο χρυσός της περιοχής μας είναι ο φυσικός του πλούτος: η θάλασσα, η γη, τα βουνά μας, ο αέρας που αναπνέουμε. Και από τον φυσικό μας πλούτο μπορούμε να παράγουμε προϊόντα ανταγωνιστικά.
Αυτοψία στην παραλία Ιμέρου από την παράταξη "Ενότητα-Ελπίδα-Αλλαγή"Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη καταθέσαμε σαν παράταξη στη δημόσια διαβούλευση την πρότασή μας για την παραλιακή ζώνη που αφορά τον Δήμο μας.
Τέλος, μετά από συζήτηση κατοίκων του χωριού, μας υποδείξανε κάποια σημεία όπου υπάρχει θέμα. Κατ’ αρχήν εντός οδού όπου το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει και μάλιστα στην αποχέτευση ομβρίων υδάτων στη μέση του δρόμου δεν υπάρχει το καπάκι και χρήζει άμεσης επέμβασης του Δήμου ώστε να αποφύγουμε ατυχήματα. Επίσης, στη συνέχεια της ίδιας οδού, σύμφωνα με τους κατοίκους, υπάρχει εδώ και 12 μήνες διαρροή από την ύδρευση και έχει σχηματιστεί μεγάλη τρύπα στον δρόμο η οποία καλύπτεται από το νερό και μάλιστα προ ημερών είχαμε κάποιο ατύχημα.
Συνεχίζουμε τις επιτόπιες επισκέψεις μας στην παραλιακή ζώνη του Δήμου μας και θα αναδείξουμε τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης για το καλό των δημοτών μας”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood