Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές εγκαθιστά ο Δήμος Κομοτηνής, σε επτά σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα, τα εν λόγω σωτήρια μηχανήματα, τις επόμενες μέρες θα είναι τοποθετημένα στο Δημαρχείο, στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο, στο Α΄ ΚΑΠΗ, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο, στο Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου (έναντι Περιφέρειας), και στο Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γενικού Λυκείου.

Η εργασία της εγκατάστασής τους ανατέθηκε στους “ειδικούς”, δηλαδή στους εθελοντές διασώστες “Σαμαρείτες” του παραρτήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που άλλωστε έχουν εκπαιδεύσει και συνεχίζουν να εκπαιδεύουν πολίτες στη χρήση των μηχανημάτων που κυριολεκτικά σώσουν ζωές. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ερυθροσταυρίτες θα εκπαιδεύσουν και τους υπαλλήλους, γυμναστές, προπονητές, που εργάζονται/δραστηριοποιούνται στους προαναφερθέντες χώρους.

“Ατελείωτη κούραση, ασταμάτητη εθελοντική προσφορά, και ξαφνικά, σήμερα, με έναν “μαγικό” τρόπο, απόλυτη ξεκούραση με μία και μόνο κίνηση… Ο Δήμος Κομοτηνής κάνει ένα απίστευτα μεγάλο άλμα, εγκαθιστώντας επτά Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές”, αναφέρουν στο σημείωμά τους οι “φύλακες-άγγελοι με τα κόκκινα”, των Κομοτηναίων, που είναι παρόντες σε κάθε εκδήλωση και διοργάνωση μαζικής προσέλευσης κοινού όπου καλούνται.