«Για τη Δημοτική Αρχή η διαφύλαξη της εθνικής μας μνήμης αποτελεί το ασφαλέστερο εχέγγυο προκειμένου να οικοδομούμε το παρόν και το μέλλον μας με ασφάλεια και θετικές προοπτικές ανάπτυξης».

Με αυτό το σκεπτικό του Δημάρχου Γιάννη Γκαράνη, ο Δήμος Κομοτηνής προετοιμάζεται να εορτάσει πανηγυρικά τα εκατό χρόνια από την ενσωμάτωση της περιοχής στον εθνικό κορμό. Οι εκδηλώσεις που σχεδιάζονται θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020, και οι φορείς υλοποίησής τους θα είναι ο Δήμος Κομοτηνής και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού.

Προκειμένου λοιπόν να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και συνθήκες του πανηγυρικού εορτασμού της ιστορικής επετείου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής σύστησε κατ’ αρχήν επιτροπή με συντονιστικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα η οποία θα σχεδιάσει δράσεις και εκδηλώσεις αλλά και θα συγκεντρώσει προτάσεις φορέων, συλλόγων και πολιτών, και θα καταρτίσει μέχρι το τέλος του 2019 το τελικό προτεινόμενο σχέδιο. Η σύνθεση της επιτροπής έχει ως εξής: Πρόεδρος: Σοφία Μενεσελίδου. Μέλη: Δημήτρης Πολιτειάδης, Αναστασία Λιβεριάδου, Άρτεμις Τσολάκη, Χριστίνα Σόφτα.

Παράλληλα, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, συστήθηκε και διαπαραταξιακή επιτροπή υπό την προεδρία του, στην οποία θα συμμετέχει και η πρόεδρος της προαναφερθείσας συντονιστικής επιτροπής, στην οποία και θα κατατεθεί προς έγκριση το τελικό πρόγραμμα του εορτασμού. Η σύσταση αυτής της επιτροπής έχει ως εξής: Πρόεδρος: ο Δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης, Μέλη: Η Πρόεδρος της προαναφερθείσας Συντονιστικής Επιτροπής Σοφία Μενεσελίδου, η εκπρόσωπος της «Σύμπραξης Προοπτικής» Κρυσταλένια Κουτσογιάννη-Κρόκου, ο εκπρόσωπος του «Σπάρτακο» Κωνσταντίνος Καραΐσκος, η εκπρόσωπος της «Πολη-τικής Ανατροπής» Ελένη Λαφτσή, ο εκπρόσωπος της παράταξης «Ξε-κίνημα για την πόλη» Πέτρος Ζωγράφου, και ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιωάννης Λεβέντης.