Αυτά τα έργα στη Ροδόπη χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης

Απάντηση από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Ιλχάν Αχμέτ.
ypoik-640x380
Σε απάντηση κοινοβουλευτικής ερώτησης του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ για τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορούν την Π.Ε. Ροδόπης, διαβιβαστικό υπηρεσιακό έγγραφο προς τον αναπληρωτή υπουργό εθνικής οικονομίας & οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, παρατίθεται κατάλογος των εν λόγω παρεμβάσεων: 
 • Εργασίες καθαρισμού δασών και δασικών εκτάσεων καθώς και συντήρηση δασικού οδικού δικτύου και αντιπυρικών ζωνών σε εκτάσεις ευθύνης της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης και των Δασαρχείων Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Νευροκοπίου, Σουφλίου και Σταυρούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατομμυρίων €, στο πλαίσιο της Δράσης «Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης» και ειδικότερα του Προγράμματος Προστασίας Δασών “Antinero I”. Περαιτέρω, στο πλαίσιο της ίδιας Δράσης περιλαμβάνονται αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα σε Ροδόπη και Έβρο συνολικού προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων €. Επιπροσθέτως στην ίδια Δράση περιλαμβάνονται παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των Δασικών Φυτωρίων Αμβροσίας και Οργάνης Ροδόπης στους Δήμους Ιάσμου και Αρριανών, αντίστοιχα, συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκατομμυρίων €.
 • Αναβάθμιση εβδομήντα μη σηματοδοτούμενων διαβάσεων πεζών, σε πρότυπες, στο πλαίσιο έργων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων €.
 • Έργα αστικών αναπλάσεων στον Δήμο Κομοτηνής προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων €.
 • Έργα αναβάθμισης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων επεξεργασίας και καθαρισμού αστικών λυμάτων, και επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένου νερού, στον Δήμο Κομοτηνής, προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων €.
 • Έργα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», προϋπολογισμού 357.584 €, και αναβάθμισης και ενεργειακά αποδοτικής ανακαίνισης των Κέντρων Υγείας Σαπών, Ιάσμου και Αβδηρών, προϋπολογισμού 4,4 εκατομμυρίων €.
 • Συντήρηση και αποκατάσταση περίκεντρου ναού Μαξιμιανούπολης, προϋπολογισμού 1,4 εκατομμυρίων €.
 • Έργα εκσυγχρονισμού δώδεκα ΚΕΠ σε όλους τους Δήμους της Π.Ε. Ροδόπης, προϋπολογισμού 391.730 €.
 • Αναβαθμίσεις του δικτύου εναερίων γραμμών του ΔΕΔΔΗΕ σε δασικές περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης, προϋπολογισμού 721.095 €.
 • Οι Δήμοι της Π.Ε. Ροδόπης χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο οριζόντιων Δράσεων όπως ο επανασχεδιασμός 118 Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ), όπου περιλαμβάνονται δύο ΚΠΑ στον Δήμο Σαπών.
 • Στο πλαίσιο του έργου για τη μεταρρύθμιση και ανάπτυξη του συστήματος μαθητείας της ΔΥΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 108 εκατομμυρίων €, περιλαμβάνονται παρεμβάσεις ανακαίνισης του κτιρίου ΕΠΑΣ Κομοτηνής.
 • Ενίσχυση δύο επιχειρήσεων, ύψους 1 εκατομμυρίου €, στο πλαίσιο της Δράσης «Οικονομικός Μετασχηματισμός Αγροτικού Τομέα» και των υποέργων «Εκσυγχρονισμός Πρωτογενούς Τομέα» και «Αναδιάρθρωση Καλλιεργειών».
 • Στο πλαίσιο της Δράσης Δανειακής Στήριξης του «Ελλάδα 2.0» έχουν συναφθεί επτά δανειακές συμβάσεις συνολικού ύψους 84,5 εκατομμυρίων  ευρώ για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων που υλοποιούνται στην Π.Ε. Ροδόπης με συνολικό προϋπολογισμό 239 εκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις αφορούν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σε εκσυγχρονισμό και επέκταση της παραγωγικής δραστηριότητας.

ΦΩΤΟ | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood