Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε για ρεύμα, πετρέλαιο και αποζημιώσεις, για τους αγρότες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Χαρακτηρίζοντας ως εθνικής σημασίας τα θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, υπενθύμισε τις ενέργειες που έχει ήδη υλοποιήσει και δρομολογήσει η κυβέρνηση.
Screenshot_752

Την επέκταση του μέτρου της επιστροφής στους αγρότες του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, και το 2024, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της απάντησής του σε ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, για τους πληγέντες της κακοκαιρίας «Daniel» στη Θεσσαλία. «Σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών και καθώς η οικονομία μας πηγαίνει καλά, η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θα επεκταθεί και το 2024. Άλλα 82 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επίσης ανακοίνωσε ότι η ΔΕΗ θα προσφέρει πρόσθετη έκπτωση 10% στο αγροτικό ρεύμα, από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο.

Ακόμη συμπλήρωσε οτι «τον Απρίλιο ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα καταβάλει το σύνολο των ενισχύσεων που δικαιούνται οι παραγωγοί, κάτι που σημαίνει ότι το αγροτικό εισόδημα θα ενισχυθεί με 750 εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα».

Χαρακτηρίζοντας, δε, ως εθνικής σημασίας τα θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, υπενθύμισε τις ενέργειες που έχει ήδη υλοποιήσει και δρομολογήσει η κυβέρνηση:

  • 3,3 δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας η αποκατάσταση των ζημιών στην Θεσσαλία. Έχουν ήδη δοθεί πάνω από 1 δισ. ευρώ για δρόμους, νερό και ρεύμα.
  • Η πρώτη αρωγή έχει χορηγήσει 148 εκατ. σε 43.000 αγρότες και επιχειρήσεις, άλλα 20 εκατ. έχουν δοθεί ως προκαταβολές σε επιχειρήσεις
  • Ο Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης Υδάτων θα εισαχθεί προς νομοθέτηση εντός του μήνα.
  • Αναστολή της αγρανάπαυσης για το 4% των στρεμμάτων και ένταξη των εκτάσεων αυτών στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων.
  • Ρύθμιση των χρεών προς τη ΔΕΗ των Τοπικών και Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ), που φτάνουν σήμερα τα 87 εκ. ευρώ. Στην Θεσσαλία οι ΟΕΒ θα καταργηθούν και θα ενταχθούν οι σχετικές δραστηριότητες στον νέο Οργανισμό Υδάτων Θεσσαλίας με το κράτος να αναλαμβάνει το 75% του χρέους των ΟΕΒ της Θεσσαλίας (8 εκ. ευρώ). Στην υπόλοιπη Ελλάδα τα υπόλοιπα  χρέη (76 εκ.) θα ρυθμιστούν με δεκαετή εξόφληση και μηδενικό επιτόκιο το οποίο θα επιδοτηθεί από το κράτος.
  • Φωτοβολταϊκά για Νέους Αγρότες ύψους 30 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, αυξάνεται άμεσα από 3MW σε 6MW ο «κλειδωμένος» ηλεκτρικός χώρος διαθέσιμος κατά προτεραιότητα στους αγρότες ανά υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ (6MW Χ 225 υποσταθμοί στη χώρα = 1350MW), ενώ αυξάνεται και το επιτρεπόμενο όριο για ΦΒ των αγροτών με κατά προτεραιότητα πρόσβαση στον «κλειδωμένο» χώρο από 10kW σε 50kW.
  • Στους αγρότες των συνεταιριστικών σχημάτων και της συμβολαιακής γεωργίας, μεσοπρόθεσμη μείωση του ρεύματος της τάξης του 30% για μια δεκαετία.
  • Επιδότηση φωτοβολταϊκών πάρκων για μια δεκαετία.
  • Το Πρόγραμμα “Απόλλων”, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού με πράσινη ενέργεια στη χώρα. Μέσα από διαγωνισμούς θα επιλεγούν ώριμα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα είναι έτοιμα εντός διετίας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood