Αυστηρή απάντηση-τελεσίγραφο από τον Ηλία Μπούκα στον Οντέρ Μουμίν

Αυστηρή απάντηση-τελεσίγραφο από τον Ηλία Μπούκα στον Οντέρ Μουμίν.
ΟΝΤΕΡ-ΜΟΥΜΙΝ-ΗΛΙΑΣ-ΜΠΟΥΚΑΣ
Αυστηρή απάντηση-τελεσίγραφο, προς τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, εξέδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ιάσμου και του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, Ηλίας Μπούκας.
Σε αυτήν αναφέρει και διαμηνύει:
Είναι η τελευταία φορά που θα τοποθετηθώ δημόσια ως απάντηση στην συκοφαντική και κακόβουλη επίθεση που δέχομαι από τον Δήμαρχο Ιάσμου. Ίσως έκανα λάθος που προσπάθησα να αντιπαρατεθώ με επιχειρήματα στην βρώμικη και συστηματική παρενόχληση που υφίσταμαι από τον συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό, διότι η πολιτική αντιπαράθεση προϋποθέτει δημοκρατικές ευαισθησίες και πολιτικό πολιτισμό από αμφότερα τα μέρη.
Είχα την ψευδαίσθηση ότι επειδή είχα να κάνω με έναν επιστήμονα και δικηγόρο, θα υπήρχε από την πλευρά του ένας εύλογος αυτοπεριορισμός λόγω της επίγνωσης των ορίων της συκοφαντικής δυσφήμησης, της διασποράς ψευδών ειδήσεων, του νόμου για την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, κλπ. Τελικά συνειδητοποίησα ότι η παραζάλη από την αίσθηση της παντοδυναμίας που δίνει η εξουσία, οδηγεί στην έπαρση και στην αλαζονεία που δεν πρέπει να χαρακτηρίζουν έναν εκλεγμένο ειδικά σε μια ευαίσθητη περιοχή όπου οι διχαστικές λογικές και οι άσκοποι και αστείοι λεονταρισμοί δεν έχουν καμία θέση.
Κατανοώ την ανάγκη για αυτοπροβολή και για αυτοθαυμασμό, να φαντασιώνεται τον εαυτό του ως επαναστάτη της εξουσίας, ενάντια σε ανύπαρκτα και βολικά “μονοπώλια”, με λεκτικές υπερβολές για ξεπερασμένους ταξικούς διαχωρισμούς, αλλά όλα έχουν ένα όριο και προκειμένου να διατηρήσω ένα στοιχειώδες επίπεδο στον δημόσιο λόγο και να θέσω τα όρια της ανοχής μου σε κάθε αναίτια και προσβλητική επίθεση, οφείλω να δηλώσω ξεκάθαρα τα εξής:
1. Υποδείξεις για παραίτηση μου, γίνονται μόνο στα όνειρα.
2. Οι απειλές και οι συνειδητές συκοφαντίες θα κριθούν από τους πολίτες πολιτικά και από τα δικαστήρια νομικά.
3. Η δημοσίευση φωτογραφιών μου χωρίς την συναίνεση μου, δεν επιτρέπονται όπως όλοι οι δικηγόροι γνωρίζουν.
4. Οι δημότες του Ιάσμου οφείλουν να μάθουν από τον Δήμαρχο τους, όχι μόνο πόσα έργα ανέλαβα συνολικά σε είκοσι χρόνια από τον Δήμο, αλλά και πόσα από αυτά ήταν με απευθείας ανάθεση και πόσα με διαγωνιστική διαδικασία, πόσοι ομοιοεπαγγελματίες υπήρχαν στα όρια του Δήμου που μπορούσαν να ανταποκριθούν σε κάθε έργο, ποιο είναι το κονδύλιο που διαθέτει συνολικά ετησίως ο Δήμος σε ηλεκτρολογικό υλικό και τί ποσοστό από αυτό αναλάμβανα εγώ για να μάθουμε πώς εννοεί τα μονοπώλια ο Δήμαρχος και εν τέλει ποιο είναι το πραγματικό κέρδος – όχι το σύνολο του έργου, που αποκόμισα.
​Είμαστε μαζί του στον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, αν το εννοεί βέβαια και σαφώς θα τον βοηθήσουμε να φθάσει το μαχαίρι του σε όποιο κόκκαλο θέλει.
Δεν θα του επιτρέψουμε όμως να εκφοβίσει, να διχάσει, να παραμυθιάσει τους δημότες του με ψεύδη, συκοφαντίες και ανυπόστατες φήμες, διακινδυνεύοντας αυτό που καταφέραμε όλοι μαζί οι δημότες επί τόσα χρόνια χάρη στην προσπάθεια όλων όσων διετέλεσαν Δήμαρχοι, την συλλογική προκοπή, την ομόνοια και την αλληλεγγύη“.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood