Αφρικανική πανώλη χοίρων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα Ξάνθης

Δημιουργούνται ζώνες επιτήρησης 190.000 στρεμμάτων.
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΝΩΛΗ ΧΟΙΡΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων σημειώθηκε σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, σε βουλγαρικό έδαφος, στο ύψος των ορίων των περιφερειακών ενοτήτων Ξάνθης και Δράμας, βορείως του δασικού χωριού της Σταυρούπολης.

Πρόκειται για νεκρό αγριόχοιρο στο χωριό Mochura (Мочуре) που υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Rudozem (Рудозем) και στην περιφέρεια Smolyan (Смолян) –  το προηγούμενο πλησιέστερο στην Ελλάδα κρούσμα είχε καταγραφεί στο χωριό Zmeitsa, σε απόσταση 13 χιλιομέτρων περίπου από τα σύνορα. Ενόψει της εξέλιξης, σε κινητοποίηση βρίσκονται οι αρχές, οι οποίες εδώ και καιρό εξάλλου τελούν σε επαγρύπνηση. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, προχωρούν στην οριοθέτηση ζωνών επιτήρησης 10.000 στρεμμάτων στην Ξάνθη και 180.000 στρεμμάτων στη Δράμα, όπου δεν θα επιτρέπεται η ανάπτυξη δραστηριοτήτων όπως η θήρα – εκτός από το κυνήγι του αγριόχοιρου. Στόχος είναι η μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων μέσω και των ειδικών συνεργείων δίωξης που έχουν συσταθεί σε συνεργασία με τους κυνηγούς και τις δασικές υπηρεσίες Ξάνθης, Σταυρούπολης και Δράμας.

Αφρικανική πανώλη χοίρων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα Ξάνθης

Ταυτόχρονα, προληπτικά μέτρα θα ληφθούν και στους οικόσιτους χοίρους και τους χοίρους εκτροφής, ώστε να αποτραπεί η προσβολή τους από τη νόσο. Το θέμα θα απασχολήσει έκτακτη σύσκεψη του κυνηγετικού συλλόγου Ξάνθη, αύριο Παρασκευή 8 του μηνός, ενώ οι κυνηγοί της περιοχής θα συναντηθούν στο τοπικό Δασαρχείο με τον Δασάρχη και εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για αλληλοενημέρωση και προγραμματισμό ενεργειών.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood