Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε για δεύτερη φορά από το βήμα της Βουλής την πρόκληση και πρόσκληση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τηλεοπτικό διάλογο με θέμα το ονοματολογικό των Σκοπίων, όμως για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο δεν σήκωσε το γάντι αλλά περιορίστηκε στο να παρακολουθεί αποσβολωμένος τον Πρωθυπουργό…

«Επειδή κ. Μητσοτάκη μόνο για επιφωνήματα είστε και για ατάκες, εγώ για δεύτερη φορά σας προκαλώ και σας προσκαλώ. Ελάτε και εδώ στη Βουλή αλλά και σε έναν τηλεοπτικό διάλογο για τη Συμφωνία των Πρεσπών για να μας πείτε ποια επιχειρήματα έχετε» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε με νόημα: «Γιατί επί είκοσι χρόνια είχατε μια άποψη και τώρα για να ψηφοθηρήσετε έχετε αλλάξει άποψη… Για ποιον λόγο ακολουθείτε αυτή τη στάση πολιτικής αναξιοπιστίας σε σχέση με την ιστορία του κόμματός σας και οδηγείτε σε διχασμό τον ελληνικό λαό…;». Και συνέχισε τα πολιτικά χτυπήματα προς τον κ. Μητσοτάκη: «Θέλετε στη Δημόσια Τηλεόραση; Όχι; Στον ΣΚΑΪ, να σπάσουμε και το εμπάργκο; Θέλετε με δημοσιογράφους που σας δίνουν σκονάκια; Θέλετε με αυτούς που σας γράφουν τις ομιλίες; Με όποιον θέλετε κ. Μητσοτάκη! Εγώ έχω επιχειρήματα, εσείς έχετε φωνές και συνθήματα».

«Όπου θέλετε, όπως θέλετε και όποτε θέλετε», συμπλήρωσε, προκαλώντας ακόμα περισσότερο τον αρχηγό της ΝΔ. «Και εδώ, δεν θα το γλιτώσετε. Θέλετε να στοιχηθείτε πίσω από κάποιους ακραίους που οργανώνουν συλλαλητήρια. Να έρθουν… Εμείς έχουμε μόνο τη δύναμη των επιχειρημάτων μας, εσείς έχετε τη δύναμη του ψεύδους και του λαϊκισμού που σας οδηγούν στη στάση της ψηφοθηρίας. Ας συγκρίνουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας».

Πηγές εξάλλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισαν την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μετέχει σε έναν τηλεοπτικό διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα ακόμα και στον… ΣΚΑΪ. «Για να ζητά debate ο Πρωθυπουργός πάει να πει ότι έρχονται εκλογές. Καλοδεχούμενο σενάριο είναι: εκλογές και debate. Debate σκέτο ζητά όποιος χάνει… Και debate έγινε σήμερα στη Βουλή και θα γίνει και μεθαύριο» ανέφεραν χαρακτηριστικά στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, και έτσι αποσαφηνίστηκε πλήρως η απροθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να βρεθεί face-to-face με τον Πρωθυπουργό σε μία τηλεοπτική μονομαχία για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

πηγή: documentonews.gr

επιμέλεια: inkomotini.news