Δύο συντελεστές ΦΠΑ, έναν στο 22% και έναν στο 11%, εξήγγειλε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τουτέστιν, προανήγγειλε εμμέσως αλλά σαφώς την πρόθεσή του να αυξήσει τις τιμές στα φάρμακα, στα βιβλία, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο φυσικό αέριο και στις εφημερίδες.

Και τούτο, καθώς οι εν λόγω κατηγορίες προϊόντων-υπηρεσιών, υπάγονται σήμερα στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ του 6%!

Σε απλά ελληνικά δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε αυξήσεις στα φάρμακα, στα βιβλία, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο φυσικό αέριο και στις εφημερίδες, και μένει να ξεκαθαρίσει αν θα μετακινήσει αυτές τις κατηγορίες προϊόντων-υπηρεσιών στον ΦΠΑ του 11% ή του 22% από το 6% όπου βρίσκονται σήμερα…

Πρέπει να απαντήσει για να γνωρίζουν οι πολίτες πόση θα είναι η αύξηση για την τσέπη τους.

Σχολιάζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ τη σχετική τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, τονίζει:

“Αμετανόητος εμφανίστηκε ο κ. Χατζηδάκης στην ΕΡΤ και επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ για δύο μόνο φορολογικούς συντελεστές ΦΠΑ, 11% και 22%, και κατάργηση του συντελεστή 6% που ισχύει μεταξύ άλλων για τα φάρμακα, την ενέργεια, τις εφημερίδες και τα βιβλία. Μάλιστα, η θέση αυτή εκφράζεται μετά τις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ για μειώσεις των συντελεστών ΦΠΑ σε είδη διατροφής, εστίαση και ενέργεια, που ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ. Η ΝΔ δεν θέλει απλώς να πάρει πίσω τη μείωση στην ενέργεια, που κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να αυξήσει τον ΦΠΑ στα φάρμακα, κάτι που δεν έγινε ακόμα και στα πιο μαύρα μνημονιακά χρόνια. Αν δεν ντρέπονται να σκέφτονται μια τέτοια αύξηση σε φόρους προεκλογικά, φανταστείτε τι θα έκαναν αν γινόντουσαν ποτέ κυβέρνηση, και ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο”.