Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής για την ανάδειξη νέων Οργάνων Διοίκησης και αντιπροσώπων στα συνέδρια των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, δηλαδή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.

Με ανακοίνωσή του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο χαιρετίζει τους «πρωτοπόρους εργαζόμενους από κάθε χώρο δουλειάς, από τον επισιτισμό, τα εμπορικά καταστήματα, τα γραφεία κ.α. που ανέπτυξαν αγωνιστική δράση όλο το προηγούμενο διάστημα, δούλεψαν ακούραστα για τη μαζικότερη δυνατή προσέλευση συναδέλφων στις αρχαιρεσίες. Ακόμα περισσότερο χαιρετίζει όσους έκαναν το βήμα για πρώτη φορά και συμμετείχαν τόσο στα ψηφοδέλτια όσο και με την ψήφο τους, ξεπερνώντας το φόβο και την προπαγάνδα για την “αναποτελεσματικότητα των αγώνων”, και συγκρούστηκαν με τη λογική της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας, του “τίποτα δεν γίνεται”. Ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί η μεγάλη μείωση του μέσου όρου ηλικίας των ψηφισάντων, αποδεικνύοντας πως οι νέοι ηλικιακά εργαζόμενοι έχουν ανησυχίες για τον εργασιακό τους βίο, δεν παραδίδουν τα εργασιακά τους δικαιώματα ούτε στους εργοδότες, ούτε στο κράτος τους!”

Στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 203 εργαζόμενοι από 171 που είχαν ψηφίσει το 2016 (αύξηση 16%). Εκλέχθηκε 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο για την επόμενη τριετία, εκλέχτηκαν 7 αντιπρόσωποι για το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής – από 6 το 2016 – και 2 αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Το Δ.Σ. της ΕΝΙΔΥΚ δίνει “αγωνιστικό ραντεβού στις διεκδικήσεις του επόμενου διαστήματος κόντρα στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ψήφιση του κρατικού Προϋπολογισμού-Καρμανιόλα για το 2020 που υλοποιεί τις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, αποδέχεται την ενισχυμένη εποπτεία, τα ενισχυμένα πρωτογενή πλεονάσματα, που βγαίνουν από το ξεζούμισμα και την ανελέητη φορολόγηση του εργαζόμενου λαού”.

“Ταυτόχρονα”, τονίζεται στην ανακοίνωση, “δίνουμε αγωνιστικό παρών σε κάθε προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων ενάντια σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες, ενισχύοντας την αλληλεγγύη μεταξύ των συναδέλφων, κάνοντας τα πάντα για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Σωματείου μας και τη μεγαλύτερη συμμετοχή των συναδέλφων στις συλλογικές του διαδικασίες”.