Αυξημένη ενίσχυση κατά 20% και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ροδόπης, από το Πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, όπως προβλέπεται για εκείνες της Ξάνθης, αιτείται ο Δήμος Κομοτηνής δια του Αντιδημάρχου Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού, Δημήτρη Καρασταύρου.

Τούτο, καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, πλήττεται πλέον σε υψηλό βαθμό από την πανδημία του κορωνοϊού σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά ευρήματα.

Όπως πληροφορούμαστε, η αρμόδια Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας θα εξετάσει το εν λόγω αίτημα, όπως και ανάλογα αιτήματα που πιθανώς θα υποβληθούν και από τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες, καθώς πλέον όλες οι Περιφερειακές Ενότητες κατατάσσονται στην “κόκκινη” Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου του επιδημιολογικού χάρτη της Επικράτειας, και θα προχωρήσει σε αποφάσεις αξιολογώντας όλα τα – εξελισσόμενα σε κάθε περίπτωση – δεδομένα.

Το αίτημα και η σχετική δήλωση του κ. Καρασταύρου:

Αυξημένη ενίσχυση 20% και των ΜμΕ της Ροδόπης ζητά ο Δήμος Κομοτηνής

“Διαπιστώνοντας την αδικία που υπάρχει για τις επιχειρήσεις του Δήμου μας και της Π.Ε. Ροδόπης στην Πρόσκληση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19», σύμφωνα με την οποία επιχειρήσεις που έχουν τόπο εγκατάστασης την Π.Ε. Ξάνθης λαμβάνουν αυξημένη κατά 20% ενίσχυση λόγω της έντασης της πανδημίας στην Π.Ε. Ξάνθης, και με δεδομένη την τεράστια αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου COVID-19 στην Π.Ε. Ροδόπης και την ένταση της πανδημίας στην περιοχή μας, υπέβαλα σήμερα πρόταση προς τη Διαχειριστική Αρχή, έτσι ώστε να αρθεί αυτή η ανισότητα και αδικία και να αυξηθεί κατά 20% το ύψος της ενίσχυσης και για τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην Π.Ε. Ροδόπης, λαμβανομένων υπόψη των νεότερων επιδημιολογικών στοιχείων που επικρατούν στην περιοχή μας”.