Αδικούνται (πάλι) οι Ροδοπίτες υποψήφιοι συνοριοφύλακες

«Μπόνους» σε Ξανθιώτες και Δραμινούς
sinoriofilakes

Σε μειονεκτική θέση θα βρεθούν οι Ροδοπίτες υποψήφιοι του νέου διαγωνισμού για την πρόσληψη συνοριοφυλάκων. Βάσει της προκήρυξης, θα προσληφθούν συνολικά 480 συνοριοφύλακες στις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής Αττικής (100), Νοτίου Τομέα Αθηνών (80), Κορινθίας (100), Δράμας (100) και Ξάνθης (100).

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όσοι κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε περιοχές της Περιφέρειας, στην οποία υπάγεται η Περιφερειακή Ενότητα, όπου προκηρύχθηκαν οι θέσεις πρόσληψης Συνοριακών Φυλάκων. Επομένως, για τις συνολικά 200 θέσεις που προκηρύχθηκαν σε Δράμα και Ξάνθη, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, άρα και οι κάτοικοι της Ροδόπης. Οι Ροδοπίτες υποψήφιοι όμως θα έχουνε δύσκολο έργο, καθότι η προκήρυξη προβλέπει πριμοδότηση των μόνιμων κατοίκων Ξάνθης και Δράμας με επιπλέον 5 μονάδες, που αποτελεί ένα κρίσιμο μέγεθος. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στο άθροισμα της βαθμολογίας του υποψηφίου θα προστίθενται 5 μονάδες για όσους/ες υποψήφιους/ες διεκδικούν τις θέσεις εκάστης Περιφερειακής Ενότητας και κατοικούν κατά την τελευταία διετία ή από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους στις αναγραφόμενες στον κατωτέρω πίνακα περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι πριμοδότηση της «εντοπιότητας» υπήρξε και στον διαγωνισμό για την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων στον Εβρο, τον περασμένο Ιανουάριο, εξ ου και το ποσοστό των επιτυχόντων από τη Ροδόπη ήταν απογοητευτικό.

Τέλος, στον τρέχοντα διαγωνισμό, από τις 200 θέσεις που αντιστοιχούν σε προσλήψεις στην Ξάνθη και τη Δράμα, οι 10 θέσεις προορίζονται για κάλυψη από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Η προκήρυξη αναφέρει ότι από τις προκηρυσσόμενες θέσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ήτοι στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας και Ξάνθης, ποσοστό 5% αυτών, επιφυλάσσεται αποκλειστικά για τους υποψήφιους Έλληνες/ίδες πολίτες, που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Κατά τον καθορισμό του ποσοστού αυτού, δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα. Οι υποψήφιοι/ες που εντάσσονται στην ως άνω ειδική κατηγορία διεκδικούν αρχικά το διορισμό τους με τη Γενική Σειρά και σε περίπτωση μη επιτυχίας τους, κρίνονται βάσει της ειδικής κατηγορίας. Συνακόλουθα, οι υποψήφιοι/ες που υπάγονται σε ειδική κατηγορία, διεκδικούν αρχικά το διορισμό τους από τις θέσεις της Γενικής Σειράς, διαγωνιζόμενοι/ες με όλους/ες τους/ις υποψηφίους/ες και σε περίπτωση μη επιτυχίας, (διεκδικούν το διορισμό τους) από τις θέσεις που επιφυλάσσονται αποκλειστικά για την ειδική κατηγορία, στην οποία εντάσσονται. Ο αριθμός των θέσεων που δεν θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες της ως άνω ειδικής κατηγορίας θα καλυφθεί από επιλαχόντες/ούσες της γενικής σειράς.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood