Αδιευκρίνιστα ποσά και στην αρχειοθέτηση Αβραμόπουλου: Κατάθεση 100.000 € σε 500ευρα

Αδιευκρίνιστες πιστώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τις οποίες δεν έχει κληθεί καν να δώσει εξηγήσεις, καταγράφονται στην πράξη αρχειοθέτησης της Οικονομικής Εισαγγελίας για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη Novartis.
5317828-1024x683

Αδιευκρίνιστες πιστώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τις οποίες δεν έχει κληθεί καν να δώσει εξηγήσεις, καταγράφονται στην πράξη αρχειοθέτησης της Οικονομικής Εισαγγελίας για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη Novartis.

Όπως και στην περίπτωση του Άδωνη Γεωργιάδη, έτσι και στον πρώην Επίτροπο και υπουργό της ΝΔ, ο έλεγχος εντόπισε μία σειρά από «πιστώσεις και καταθέσεις μετρητών» σε τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονται με τον ίδιο, τα οποία ο εισαγγελέας Καψιμάλης χαρακτηρίζει ως «αδιευκρίνιστες».

Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ που φέρεται να έκανε η πεθερά του Δημήτρη Αβραμόπουλου το 2007. Πρόκειται για κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ σε κοινό λογαριασμό της πεθεράς του πρώην υπουργού και της συζύγου του. Το εντυπωσιακό, σύμφωνα με όσα αναφέρει η πράξη αρχειοθέτησης, είναι ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν ήταν σε δεσμίδες των 500 ευρώ, και συγκεκριμένα επρόκειτο για 200 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ τα οποία «ούτε δικαιολογούνται με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα τω ν ελεγχόμενων προσώπων», ούτε «αντιστοιχεί σε προηγούμενη ανάληψη ίσου ή μεγαλύτερου ποσού από άλλον λογαριασμό».

Επίσης, όπως και στην περίπτωση Γεωργιάδη, οι εισαγγελείς κατονομάζουν συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο κάθε μήνα καταθέτει σε λογαριασμό του Αβραμόπουλου χρήματα, τα οποία όπως αναφέρουν «προσιδιάζουν στο ύψος της μηνιαίας δόσης δανείου που βάρυνε τον Αβραμόπουλο συνολικού ύψους 267.820 ευρώ για αγορά κατοικίας».

Αν και πρόκειται για «αδιευκρίνιστες πιστώσεις», εντούτοις οι εισαγγελείς όχι μόνο δεν καλούν τον Αβραμόπουλο να παράσχει εξηγήσεις, αλλά αρχειοθέτησαν την υπόθεση με το ίδιο επιχείρημα της αρχειοθέτησης του Άδωνη Γεωργιάδη. Ότι δηλαδή επειδή τα χρήματα αυτά δεν συνδέονται με λογαριασμούς της Novartis ή φυσικά πρόσωπα που σχετίζονται με την εταιρεία, άρα η δικογραφία θα πρέπει να μπει στο αρχείο και να μπει «ταφόπλακα» στην έρευνα.

Είναι συγκλονιστικό ότι οι εισαγγελείς χρησιμοποιούν τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα τα οποία αντιβαίνουν στην κοινή αλλά και νομική λογική.

Περισσότερα την Κυριακή στο Documento.

πηγή: documentonews.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood