Αδιαλείπτως στο πλευρό των ηλικιωμένων ο Δήμος Κομοτηνής

Τους ανακαινισμένους χώρους του Α΄ και του Β΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης και ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) του Δήμου Κομοτηνής, Νίκος Σωτηρακόπουλος.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΠΗ (1)

Συνομίλησαν με τις Προϊστάμενες, του Α΄ ΚΑΠΗ, Αναστασία Παπανικολάου, και του Β΄ ΚΑΠΗ, Κωνσταντινιά Ευσταθίου, τον γιατρό του Β΄ ΚΑΠΗ Νίκο Κεραμέα, καθώς επίσης με τις ωφελούμενες και τους ωφελούμενους.

Με χαρά δέχτηκαν οι περισσότεροι την άρση του μέτρου για είσοδο στον χώρο μόνο σε εμβολιασμένους με μάσκα, και αισιοδοξούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα με δράσεις που ήδη επανέρχονται. Ανάμεσά τους, το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης «Προληπτική Ιατρική στην Τρίτη Ηλικία», διάρκειας 25 ωρών, που έλαβε χώρα στο Β΄ ΚΑΠΗ και ολοκληρώθηκε σήμερα. Επίσης, συνεχίζονται στον χώρο τα μαθήματα γυμναστικής που βρίσκουν πολύ μεγάλη απήχηση, όπως και τα καλλιτεχνικά. Στο Β΄ ΚΑΠΗ εξυπηρετούνται άτομα από την Κομοτηνή και δεκαεπτά οικισμούς του Δήμου, και προσέρχονται για τις δραστηριότητες καθώς επίσης για το Ιατρείο, όπου γίνονται συνταγογράφηση, μετρήσεις σακχάρου και πίεσης. Επιπλέον, λειτουργούν προγράμματα πρόληψης και διαχείρισης πτώσεων για άτομα της Τρίτης Ηλικίας, σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, όπως επίσης εκμάθησης νέων τεχνολογιών.

Αδιαλείπτως στο πλευρό των ηλικιωμένων ο Δήμος Κομοτηνής

Στο Α΄ ΚΑΠΗ εξυπηρετούνται μέλη από δεκαεννέα οικισμούς και την Κομοτηνή. Γίνονται μαθήματα γυμναστικής, καλλιτεχνικά μαθήματα, όπως και πρόγραμμα εμψύχωσης από την Προϊσταμένη που είναι Κοινωνική Λειτουργός. Λειτουργεί Ιατρείο για εξέταση και συνταγογράφηση, ενώ επίσης παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες φυσικοθεραπείας στο Φυσικοθεραπευτήριο.

Αδιαλείπτως στο πλευρό των ηλικιωμένων ο Δήμος Κομοτηνής

Εξάλλου στις 11 Ιανουαρίου ξεκινά μέσα από το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης μάθημα Συμβουλευτικής σε εξειδικευμένα θέματα, διάρκειας 25 ωρών, στο οποίο θα λάβουν μέρος μέλη και από τα δύο ΚΑΠΗ.

Αδιαλείπτως στο πλευρό των ηλικιωμένων ο Δήμος Κομοτηνής

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης δήλωσε: «Τα μέλη των ΚΑΠΗ εμπιστεύονται τις ιατροκοινωνικές υπηρεσίες, συμμετέχουν στις ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, αλλά ταυτόχρονα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν μια εξαιρετική κοινωνική δομή που άντεξε στην πορεία των ετών. Η κοινωνική πολιτική του Δήμου Κομοτηνής δεν φρέναρε την περίοδο της πανδημίας. Παρά την οικονομική δυσπραγία λειτουργούμε σε πολύ καλές εγκαταστάσεις έναν πολύ πετυχημένο θεσμό που δίνει την ευκαιρία κοινωνικής συναναστροφής σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Η άυλη συνταγογράφηση και η ψυχολογική υποστήριξη συνεχίστηκαν και εξ αποστάσεως, πλέον όμως η δια ζώσης επικοινωνία είναι αυτή που επανενεργοποιεί σταδιακά τα μέλη». 

Ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ Νίκος Σωτηρακόπουλος δήλωσε: «Στην εκπνοή του χρόνου τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής ατενίζουν το 2023 με αισιοδοξία, με τα νέα μέτρα που επιτρέπουν την επιστροφή αρκετών συμπολιτών μας, πάντα όμως με σεβασμό στους υγειονομικούς κανόνες. Η παρατεταμένη πανδημία απομάκρυνε πολλούς ωφελούμενους από τις κοινωνικές δομές σε ό,τι αφορά τη φυσική τους παρουσία, αλλά ήμασταν διαρκώς στο πλευρό τους, με επικοινωνία είτε με τους ίδιους είτε με συγγενικά τους πρόσωπα. Με χαρά είδα ότι δίνουν το παρών σε ενημερώσεις αλλά και σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, και βέβαια στον καθιερωμένο καφέ που απολαμβάνουν καθημερινά. Είναι σημαντικό ότι λειτουργούν Σύλλογοι σε ορισμένους οικισμούς του Δήμου μας όπου εξυπηρετούνται ηλικιωμένοι. Τα ΚΑΠΗ αποτελούν έναν πετυχημένο θεσμό που αγκαλιάζουν εδώ και χρόνια οι ηλικιωμένοι και ο οποίος συμβάλλει σημαντικά και στην ψυχική τους υγεία. Ο Δήμος Κομοτηνής θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των ηλικιωμένων συμπολιτών μας χάρη στην αξιέπαινη προσπάθεια όλου του προσωπικού».

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood