ΑΔΕΔΥ ΑΜ-Θ: Επιτακτική ανάγκη για covid test σε δημοσίους υπαλλήλους

"Πιστοί στο καθήκον μας εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους συμπολίτες μας, όμως και εσείς θα πρέπει να συνεχίσετε να μας προσφέρετε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον".
logo-adedy

Διενέργεια μαζικών τεστ για covid-19 στους δημοσίους υπαλλήλους, κατά προτεραιότητα σε εκείνους που είτε προσέρχονται καθημερινά στην εργασία τους είτε εκ περιτροπής, ζητούν με κοινό τους αίτημα οι πρόεδροι των νομαρχιακών τμημάτων ΑΜ-Θ της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή τους προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες των περιφερειακών ενοτήτων, τον αντιπεριφερειάρχη υγείας ΑΜ-Θ, και τους δημάρχους της ΑΜ-Θ, αναφέρουν:

“Παρ’ όλο που οι συνάδελφοι τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του ιού, ο καθημερινός αγώνας που δίνουν έχει σαν συνέπεια κάποιοι εξ αυτών να έχουν προσβληθεί, δημιουργώντας επιπλέον κινδύνους τόσο για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών όσο και για την κοινωνία στην οποία ζούμε. Με τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων στην περιοχή μας, και έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των πολιτών, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να υποβληθούν οι εργαζόμενοι σε Δημόσιες Υπηρεσίες και ειδικά όσοι έρχονται σε επαφή με το κοινό, σε test covid. Λόγω της αυξημένης διασποράς σε όλη την επικράτεια αλλά και των πολλών κρουσμάτων που έχουμε σε εργαζομένους του Δημόσιου Τομέα, πιστεύουμε ότι κάθε υπηρεσία θα έπρεπε να μεριμνήσει για τη διενέργεια των rapid test στο προσωπικό της. Ασπαζόμαστε την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει διατίμηση στα test covid ώστε oι ανώτατες τιμές για τα rapid test να οριστούν στα 10 ευρώ και για τα μοριακά τεστ στα 40, πιστεύουμε όμως ότι τα τεστ θα έπρεπε να συνταγογραφούνται και να είναι δωρεάν για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που δεν βρίσκονται στο σπίτι τους αλλά συνεχίζουν να πηγαίνουν καθημερινά στην εργασία τους. Τους τελευταίους μήνες ζούμε με φόβο, ανασφάλεια, και καχυποψία, απέναντι σε κάθε πολίτη ή συνάδελφο που έρχεται σε επαφή μαζί μας. Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να προβλεφθεί άμεσα η διενέργεια μαζικών τεστ στους εργαζομένους που προσέρχονται για δια ζώσης εργασία μία φορά ανά εβδομάδα, προκειμένου να προβλεφθεί έτι περαιτέρω ο κίνδυνος από τον ιό και να περιοριστεί η διασπορά του COVID-19. Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων προέχει πέρα από κάθε κόστος, ώστε να διασφαλίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η δημόσια υγεία και η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών. Πιστοί στο καθήκον μας εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους συμπολίτες μας, όμως και εσείς θα πρέπει να συνεχίσετε να μας προσφέρετε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Πιστεύουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας δίνοντας άμεση λύση”.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood