ΑΑΔΕ | 48ωρο “λουκέτο” σε 6 επιχειρήσεις σε Κομοτηνή, Πάτρα, Ρόδο και Αττική

Συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων σε 651 σημεία σε μεγάλες πόλεις της χώρας πραγματοποίησαν εκατό ομάδες ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στις 14 Φεβρουαρίου - ανήμερα του "Αγίου Βαλεντίνου".
ot_aade4_forol-1-768x450-1

Ελέγχθηκαν επιχειρήσεις των κλάδων παραγωγής και εμπορίας γλυκισμάτων και αρτοσκευασμάτων (ζαχαροπλαστεία. κ.λπ.), εμπορίας φυτών (ανθοπωλεία), ειδών δώρου, παροχής καλλωπιστικών υπηρεσιών (κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής), λιανικού εμπορίου ενδυμάτων και υποδημάτων, εμπορίου κοσμημάτων, καθώς και εστίασης.

Οι έλεγχοι έδειξαν μεγαλύτερη συμμόρφωση των επαγγελματιών σε σχέση με το παρελθόν. Σχεδόν τα 3/4 των επιχειρήσεων εφάρμοζαν κανονικά τον νόμο εκδίδοντας και διαβιβάζοντας αποδείξεις.

Φορολογικές παραβάσεις εντοπίστηκαν σε 182 επιχειρήσεις (ποσοστό παραβατικότητας 28%). Σε έξι από αυτές, δε, σε Αττική, Πάτρα, Ρόδο και Κομοτηνή, επιβλήθηκε λουκέτο για 48 ώρες.

Εξάλλου, υπενθυμίζεται πως η αντίστροφη μέτρηση για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές έχει ήδη ξεκινήσει και θεωρείται απίθανο πλέον να μην «τρέξει» μέσα στις προκαθορισμένες προθεσμίες. Είναι μάλιστα κατηγορηματική η δήλωση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, που δεν αφήνει περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες: «Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές θα ολοκληρωθεί πάση θυσία». Ένα από τα πλέον ουσιαστικά βήματα είναι η θεσμοθέτηση των προστίμων για όλα τα επίπεδα εμπλοκής στη διασύνδεση POS με τις ταμειακές μηχανές. Φτάνουν έως και τις 300.000 ευρώ, και αφορούν επιχειρήσεις, παρόχους τερματικών POS, εισαγωγές–κατασκευαστές, και παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο Υπουργός και οι εμπλεκόμενοι από την πολιτική ηγεσία θα έχουν σειρά επαφών με τις τράπεζες και ενδεχομένως με τους φορείς της αγοράς, προκειμένου να κλείσουν πιθανές εκκρεμότητες έως την «D-Day», δηλαδή την 29η Φεβρουαρίου που είναι η τελευταία ημέρα για να λειτουργούν όλα στην εντέλεια, αφού την επομένη, 1η Μαρτίου, είναι προγραμματισμένο να πατηθεί το κουμπί της διασύνδεσης ταμειακών και POS και να τρέξουν τα πρόστιμα για τους υπόχρεους.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood