Με μια σκληρή ανακοίνωση η Ανεξάρτητη Παρέμβαση Υγειονομικών Ροδόπης, απάντησε σε αποστροφή του βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη σχετικά με το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Ο δημόσιος χαρακτήρας του νέου νοσοκομείου είναι αδιαπραγμάτευτος.

Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η απροκάλυπτη δήλωση του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη άρτι αφιχθέντος εκ της εκδήλωσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σχετικά με την παρουσίαση των δωρεών ενώπιον του ΠτΔ και του Πρωθυπουργού… Ούτε λίγο ούτε πολύ παραχάραξε υπόπτως αυτή την ευγενική χορηγία, λέγοντας: “Αυτή η επένδυση σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στη Ροδόπη, μπορεί να νικήσει τη μιζέρια και την απραξία και να συνοδευτεί και από άλλες συμπληρωματικές πρωτοβουλίες που θα μας οδηγήσουν σε ένα νέο τοπίο στην περιοχή”…

Προφανώς και λησμονεί μια σειρά τοποθετήσεων του ΙΣΝ ότι πρόκειται για μια δωρεά όπως τόσες άλλες που θα διατηρήσουν ακραιφνώς τον δημόσιο χαρακτήρα τους… Προφανώς ο κ. Στυλιανίδης καλλιεργεί και προετοιμάζει το έδαφος καθ’ υπαγόρευση των πολιτικών που ξεδιπλώνονται από τον πολιτικό οργανισμό που εκπροσωπεί…

Ενδεχομένως οραματίζονται επενδύσεις και συμπράξεις με δωρεές ευεργετών, κοινώς με ξένα κόλλυβα πάνε να ταΐσουν οικείους και ημέτερους… Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που στην περίπτωσή μας είναι οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία οι οποίοι θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα τόσο του νέου νοσοκομείου όσο και ολοκλήρου του εθνικού συστήματος υγείας μέχρι τελευταίας ρανίδας… Διότι το οφείλουμε στις επόμενες γενιές. Τα φιλόδοξα σχέδια της ιδιωτικής κερδοφορίας εις βάρος του ελληνικού λαού, και οι Πατρόνοι τους, ας βρούνε άλλα πεδία να αναπτυχθούν!”

  • Η ανάρτηση Αδαμίδη περί ΝΠΙΔ που έχει προβληματίσει

Εν τω μεταξύ, προβληματισμό έχει προκαλέσει, καθώς και σενάρια, η ανάρτηση στο facebook του τέως Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρη Αδαμίδη, που υποστηρίζει οτι το υπουργείο υγείας άλλαξε τους όρους της δωρεάς του ΙΣΝ, και οτι συνεπακόλουθα το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής θα είναι ΝΠΙΔ. Ιδού η επίμαχη ανάρτηση:

“Εκεί που ονειρευόμασταν να δουλέψουμε το 2024 στο νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο Κομοτηνής, το υπουργείο αλλάζει τους όρους της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και το κάνει ιδιωτικού δικαίου! Εκεί που χαιρόμασταν που θά ‘ρθει το PET CT στο Π.Γ.Ν.Α. και θα παίρναμε τη ραδιενεργό ουσία από το κυκλοτρόνιο του δημοσίου (Θεσσαλονίκη), το υπουργείο ακυρώνει τη συμφωνία με το Σταύρος Νιάρχος, που σημαίνει προμήθεια ραδιοφαρμάκου από ιδιωτική εταιρεία, που συνήθως εκβιάζει τα νοσοκομεία και “πουλάει τον κούκο αηδόνι” εκτινάζοντας το κόστος της εξέτασης!”.