Σαφές και πλήρες νοήματος, είναι το μήνυμα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ), Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, που από την Κύπρο όπου βρέθηκε σήμερα, δήλωσε:
“Μαζί με την Εθνική Φρουρά, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος είναι ικανές να επιτελέσουν αυτό το οποίο έχουν στην άκρη του μυαλού τους οι Έλληνες, χωρίς να χρειάζεται να το πούμε…”.
Ο Στρατηγός, που επισκέφθηκε την Κύπρο για τις αντικατοχικές εκδηλώσεις, έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο στον οποίο δώρισε το έμβλημα του ΓΕΕΘΑ το οποίο αποτελείται από μία περικεφαλαία της αρχαιότητας, μία άγκυρα πλοίου και ένα ζευγάρι φτερά, συμβολίζοντας τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Περιγράφοντάς το ο Α/ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την ετοιμότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Τουρκία: Διαχωρίζονται οι τρεις διαστάσεις: Ξηρά, θάλασσα και αέρας, στις οποίες φιλοδοξούμε να κυριαρχήσουμε αν και όποτε απαιτηθεί. Ευχόμεθα να μην απαιτηθεί, διότι οι Τούρκοι είναι ορθολογικοί και σκέφτονται καλά, και η προετοιμασία μας και η προς πόλεμο προπαρασκευή, αποτελεί το εχέγγυο της μη πραγματοποιήσεως πολέμου. Και αυτό προσπαθούμε!”.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ