92.496 είδη ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού προσέφερε η Alpha Bank σε 17 δομές υγείας της ΑΜ-Θ

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της τράπεζας με τίτλο «Μαζί, με στόχο την υγεία».
Μαζί με στόχο την Υγεία - ΠΑΜΘ 2

Από τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου του 2024, κλιμάκια της Alpha Bank, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της τράπεζας με τίτλο «Μαζί, με στόχο την υγεία», σε συνεργασία με την Άγονη Γραμμή Γόνιμη, επισκέφθηκαν δεκαεπτά δομές υγείας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη παραδίδοντας 92.496 είδη κρίσιμου ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού που διευκολύνει την παροχή ιατρικής βοήθειας από το ιατρικό προσωπικό στις τοπικές κοινωνίες.

92.496 είδη ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού προσέφερε η Alpha Bank σε 17 δομές υγείας της ΑΜ-Θ

Εργαζόμενοι στις δομές, κάτοικοι και φορείς, καλωσόρισαν τη δράση της Alpha Bank τονίζοντας τον θετικό αντίκτυπο που αναμένεται να έχει στη βελτίωση της ιατρικής φροντίδας και νοσηλείας, καθώς ο περισσότερος ιατρικός εξοπλισμός αφορά μηχανήματα και υλικά που βρίσκονται σε έλλειψη.

Παράλληλα οργανώθηκε από την Τράπεζα εθελοντική δράση συγκέντρωσης φαρμάκων για τα Κοινωνικά Φαρμακεία της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τον οργανισμό GivMed. Στη δράση συμμετείχαν 759 εργαζόμενοι οι οποίοι συμπλήρωσαν συνολικά 65 ώρες εθελοντικής προσφοράς, παραδίδοντας 1.742 κουτιά φαρμάκων και 285 τεμάχια προϊόντων υγείας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρική δράση συγκέντρωσης φαρμάκων στην Ελλάδα, η οποία άγγιξε περισσότερους από 920 πολίτες που ζουν σε συνθήκες ευαλωτότητας.

92.496 είδη ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού προσέφερε η Alpha Bank σε 17 δομές υγείας της ΑΜ-Θ

Η επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Alpha Bank, Ρούλη Χριστοπούλου, δήλωσε: «Το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την υγεία», τα τελευταία δύο χρόνια έχει μεγαλώσει τον κύκλο προσφοράς του ανταποκρινόμενο σε γεωγραφικές, κοινωνικές, οικονομικές και ηλικιακές ανισότητες. Το 2023 επισκεφθήκαμε δεκαεπτά δομές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρέχοντας σημαντικό ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό σε Κέντρα Υγείας, Γηροκομεία, Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους εργαζόμενους αλλά και τους ωφελούμενους των δομών, να ακούσουμε τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους, να καταλάβουμε καλύτερα την καθημερινότητά τους, παραμένοντας σταθερά και έμπρακτα δίπλα στις τοπικές κοινωνίες».

Το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την υγεία» της Alpha Bank

Υλοποιείται αδιάκοπα από το 2014 μεριμνώντας για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής και του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, όσον αφορά σε θέματα υγείας και ιατρικής περίθαλψης. Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε το 2021 αποτελώντας μέχρι στιγμής ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα στήριξης του τομέα της πρωτοβάθμιας Υγείας που υλοποιήθηκαν ποτέ στη νησιωτική Ελλάδα, καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και συμβάλλοντας έτσι στην παροχή ανεμπόδιστης πρόσβασης των κατοίκων σε παροχές υγείας στον τόπο διαμονής τους. Το 2022 το πρόγραμμα επεκτάθηκε στην ηπειρωτική Ελλάδα, και συνολικά μέχρι σήμερα 104 δομές υγείας σε 80 νησιά και περιοχές της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενισχύθηκαν με περισσότερα από 350.000 τεμάχια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και υλικού. Σύμφωνα με τη μελέτη Μέτρησης Κοινωνικού Αντίκτυπου που εκπόνησε ο οργανισμός HIGGS για λογαριασμό της Alpha Bank αξιολογώντας την πιο πρόσφατη υλοποίηση του προγράμματος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ώστε να προσδιοριστεί η κοινωνική αξία του με τη μεθοδολογία SROI (Return on Investment), για κάθε 1 ευρώ που επενδύεται στο πρόγραμμα, επιστρέφεται στην κοινωνία αξία τουλάχιστον 10,65 ευρώ.

92.496 είδη ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού προσέφερε η Alpha Bank σε 17 δομές υγείας της ΑΜ-Θ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood