Ο τουρισμός για ψώνια έχει ξεπεράσει τον θρησκευτικό τουρισμό στην Αδριανούπολη. Αυτός είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος της τουρκικής ενημερωτικής σελίδας haberler.com, όπου φιλοξενούνται δηλώσεις του Συμβούλου Τουρισμού του Δήμου Ανδριανούπολης κ. Aydemir Ay.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Ay, την πρωτιά μεταξύ των επισκεπτών που δέχεται η Αδριανούπολη διατηρούν οι Βούλγαροι πολίτες, ενώ οι Έλληνες ακολουθούν στη δεύτερη θέση. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι τη χρονιά που μας πέρασε, το 2019, οι Βούλγαροι που επισκέφτηκαν την τουρκική πόλη ήταν 2,7 εκατομμύρια, ενώ οι Έλληνες έφτασαν τους 900.000.

Αναλυτικότερα, ο Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Αδριανούπολης ανέφερε μεταξύ άλλων (μετάφραση από tourkikanea.gr): «Δίπλα μας υπάρχει η Βουλγαρία που δεν έχει και τόσο ισχυρή οικονομία και υπάρχει και η Ελλάδα με λίγο ισχυρή οικονομία. Η Αδριανούπολη στον τουρισμό για ψώνια είναι πολύ μπροστά. Υπάρχουν τουρίστες που έρχονται για ψώνια από Βουλγαρία και Ελλάδα. Πέρσι ήρθαν στην Ανδριανούπολη 2,7 εκ. Βούλγαροι πολίτες και 900.000 Έλληνες πολίτες. Παράλληλα υπάρχει και ο εσωτερικός τουρισμός. Ο τουρισμός για ψώνια έχει φτάσει σε τέτοια θέση ώστε ένα εμπορικό κέντρο της Αδριανούπολης, κάθε μήνα φιλοξενεί ένα εκατομμύριο επισκέπτες. Παλιότερα στην 1η θέση ήταν ο θρησκευτικός τουρισμός. Τώρα αυξήθηκε πολύ ο τουρισμός για ψώνια. Παλιότερα έρχονταν για ημερήσιες εκδρομές ενώ πλέον έχει αυξηθεί πολύ ο τουρισμός αυτών που έρχονται και διαμένουν».