Οι καλλιτεχνικές ομάδες δημιουργικής απασχόλησης του Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής αγκάλιασαν με θέρμη και αγάπη το κίνημα «Πλέκουμε Αλληλεγγύη», από 15/01/2016 έως 15/02/2016.

Σκοπός της δράσης ήταν να πλεχτούν κασκόλ, σκουφιά και γάντια για τα προσφυγόπουλα των ελληνικών νησιών της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Λέρου, του Κουφονησίου και όχι μόνο, προκειμένου να ζεστάνουν τα κορμάκια και τις ψυχούλες των άτυχων αυτών παιδιών.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από γυναίκες των Αθηνών και επεκτάθηκε σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Μυτιλήνη και Κομοτηνή, μετά από πρόταση, παρότρυνση και ενέργειες, του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μέριμνας & Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) του Δήμου Κομοτηνής κ. Ρένας Σταυρίδου.

Με πολλή αγάπη και σεβασμό στον σκοπό, εργάστηκαν οι προϊστάμενες των δύο ΚΑΠΗ κ. Αναστασία Παπανικολάου και κ. Κωνσταντινιά Ευσταθίου αντιστοίχως, ενώ εκτός από την προσφορά των κυριών – μελών των δύο ΚΑΠΗ, που με πολύ αγάπη, κέφι και μεράκι έφτιαξαν τα πλεκτά για τα προσφυγόπουλα, την προσπάθεια στήριξαν σύλλογοι, σωματεία και πολλές κυρίες της πόλης μας.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ του Δήμου Κομοτηνής, κ. Γιάννης Γκαράνης.
Ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ του Δήμου Κομοτηνής, κ. Γιάννης Γκαράνης.

Έτσι η ενέργεια στέφθηκε με επιτυχία και σήμερα 13 κιβώτια με 900 πλεκτά, απεστάλησαν στο κέντρο του κινήματος στη Θεσσαλονίκη, δωρεάν από τη Γενική Ταχυδρομική Κομοτηνής την οποία και το ΚΕΜΑ ευχαριστεί δημοσίως.

Επίσης το ΚΕΜΕΑ απευθύνει «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί με τόσο μεγάλο αποτέλεσμα αυτή η πρωτοβουλία, και συγκεκριμένα στις / στους:

Κυρίες – μέλη του Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής.

Σύλλογο «Γυναίκα και Δημιουργία».

ΧΕΝ Κομοτηνής.

Χορωδία «Εύμολπος».

Ομάδα γυναικών ΚΑΠΗ Νέου Σιδηροχωρίου.

Ομάδα γυναικών Ροδίτη.

Ομάδα γυναικών Θρυλορίου.

Θρησκευτικό Σύλλογο «Αγία Μαρίνα Ιμέρου».

Σύλλογο Ρέμβης.

Σύλλογο «Αδριανουπολιτών».

Υπαλλήλους Κοινωνικής Πρόνοιας.

Κυρίες της πόλης μας.

«Ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σας αυτή, καθώς επιπλέον η πράξη σας αποτελεί για εμάς έμπρακτη έκφραση κοινωνικής ευαισθησίας, πολιτισμού και αλληλεγγύης», αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ του Δήμου Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης.