ΑΦ2014 Β (1)Σειρά εκδηλώσεων με θέμα την«9η Πανελλήνια Φθινοπωρινή Συνάντηση Μανιταρόφιλων» πραγματοποιούν το τριήμερο από 24 έως 26 Οκτωβρίου, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Αν. Μακ. & Θράκης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απογόνων Προσφύγων Άνω Καρυόφυτου και τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Νεολαίας Καρυόφυτου.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να δοθεί η ευκαιρία σε ανθρώπους που αγαπούν τα μανιτάρια και τη φύση, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να μάθουν για τον παράξενο και μυστηριώδη κόσμο των μανιταριών,  να τα γνωρίσουν στον φυσικό τους χώρο μέσα από την αναζήτηση, τη συλλογή  και σεμινάρια με  την καθοδήγηση ανθρώπων με μεγάλη γνώση και εμπειρία.

Αναλυτικά,το πρόγραμμα του τριημέρου:

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 

Στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην Ξάνθη

Ώρα 19:00: Σεμινάριο μανιταρογνωσίας με τους Γιώργο Κωνσταντινίδη και Παναγιώτη Παναγιωτίδη.

 Σάββατο 25 Οκτωβρίου  

Στην πλατεία του Άνω Καρυοφύτου:

  • 10:00: Αναζήτηση μανιταριών και τρούφας (στις περιοχές: Καρυοφύτου, παραποτάμιου δάσους Νέστου και/ή Λειβαδίτη).
  • 14:00: Φαγητό & μουσική διασκέδαση
  • 16:30: Έκθεση μανιταριών και τρούφαςκαι σεμινάρια μανιταρογνωσίας.
  • 17:30: Μουσική διασκέδαση.

 Κυριακή 26 Οκτωβρίου 

Στην πλατεία του Άνω Καρυοφύτου:

  • 10:30: Ελεύθερη αναζήτηση μανιταριών και τρούφας (στις περιοχές: Καρυοφύτου, παραποτάμιου δάσους Νέστου και/ή Λειβαδίτη).
  • 10:30: Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα και την ευγενική υποστήριξη της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης.

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες της εκδήλωσης είναι δωρεάν και δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Πληροφορίες  Τηλ.: 6974889879