Νέες χρηματοδοτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 132 εκατομμυρίων ευρώ, για 43 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε 39 Δήμους της χώρας, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Οι χρηματοδοτήσεις εντάσσονται στις Προσκλήσεις Ι και ΙΙ του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», συνολικού προϋπολογισμού 300 και 350 εκατ. ευρώ αντιστοίχως, για τους Άξονες Προτεραιότητας «Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης» και «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων».

Όπως έχει επισημάνει εξάλλου για τα εν λόγω Προγράμματα ο κ. Χαρίτσης, «η σημαντική ανταπόκριση εκ μέρους των Δήμων, αφενός ξεπερνά τις προσδοκίες μας, και αφετέρου καθιστά αναμφισβήτητη την αξία των Προγραμμάτων. Βασικά έργα υποδομών τα οποία είχαν μείνει επί χρόνια στο περιθώριο παρά την αναγκαιότητά τους, με πολλαπλά οφέλη για τον λαό και τις τοπικές κοινωνίες, γίνονται πράξη. Η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των Δήμων είναι κρίσιμη και συνδέεται ευθέως με τη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».

Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής έχοντας υποβάλλει σχετικούς φακέλους, χρηματοδοτείται με 3 εκ. € για την αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμών, και με 5,6 εκ. € για τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων.